bezár
 

art&design

2009. 02. 14.
Műgyűjtők éjszakája - megkezdődtek a programok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megkezdődtek a programok a 11. Műgyűjtők éjszakáján; a budapesti Falk Miksa utcában és környékén hét új kiállítás várta az érdeklődőket.
Zsúfolásig megtelt a Körmendi Galéria, ahol a 80 esztendős Angyalföldi Szabó Zoltánt köszöntötték barátai és tisztelői; a március 3-ig látogatható tárlaton a "robosztus Madonnák mesterének" alkotásai tekinthetők meg, a többi között az Anya gyermekével, a Golgota, a Festő és a múzsa, valamint a Lovak női akttal.

A térbeli alkotások rajongói Chesslay György szobrászművész legfrissebb, eddig be nem mutatott műveiben gyönyörködhetnek; a Duna-parti uszadékfából készült 6 szobor, a többi között a Laokoon, a Szomorú folyó és az Angyalok kastélya, valamint a 12 bronz kisplasztika a Decker Antikban látható.

Seres László nemrég felbukkant művei, rajzai és akvarelljei a MissionArt Galériában tekinthetők meg, e művek nagy részét még sosem állították ki. A közönség egyebek mellett a Mozgás, a Pillanat, a Jelek és az Atlanti óceán című 1963 és 1978 között keletkezett alkotásokat láthatja jövő hónap 8-ig.

A kortárs képzőművészet élvonalába tartozó magyar festő, Havadtőy Sámuel most először fotóművészként mutatkozik be; az Erdész and Makláry Fine Arts Galériában nyílt tárlaton a publikum két "egymással beszélgető" fényképsorozatot vehet szemügyre.

André Kertész 1933-ban készített Torzulások (Distortions) című, női aktokat mutató sorozatával szemben Havadtőy férfi aktokat torzító képei kerültek. Az izgalmas tárlat március 11-ig szórakoztatja a művészetkedvelőket.

A többi között El Kazovszkij, Gulácsy Lajos, Kicsiny Balázs, Moholy-Nagy László, Roskó Gábor, Szemadám György és Türk Péter alkotásait vonultatja fel az Első Magyar Látványtár gyűjteményéből válogatott Lecke pszichológusoknak című tárlat, amelynek a Pintér Sonja Galéria ad otthont.


A Stereo Galleryben Kovács Budha Tamás, Konrád Áron, Pintér Gábor és Tábori András legújabb munkái láthatók, az Art Factory Gallery II.-ben pedig Boros Mátyás grafikusművész Pianino 1:1-es figyelemfelkeltő projektje kapott helyet, a művész a grafika eszközeivel szedett ízekre egy zongorát.

Catherine Bürki és Nagy Gábor György közös tárlatát a B55 Kortárs Galériában tekinthetik meg az érdeklődők Vonalas, kockás jegyzetek címmel; a Fils (vonalak) című sorozat rajzai mellett Nagy Gábor György digitális eszközzel előállított alkotásai, valamint azok klasszikus technikával ötvöző művei láthatók.

A galériák ajtaja éjfélig tárva-nyitva lesz a látogatók előtt, s hogy a zene se maradjon ki a programokból, a Makám együttes a Pintér Antikban játszik.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nosztalgia megreped, mint a beton A nosztalgia megreped, mint a beton
A Pá kis panelom! című animációs rövidfilmről
art&design

Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra Budapest belvárosa beköltözött a Millenárisra
Séta az Art and Antique Régiség és Kortárs Művészeti Vásáron

Más művészeti ágakról

Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez
Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről
színház

ínház a oronav özepén (2) ínház a oronav özepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
irodalom

Élményszerző organizmusok Élményszerző organizmusok
Interjú Tóth Kingával a nyelv lehetőségeiről, a határátlépések időszakáról és performativitásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés