bezár
 

zene

2020. 10. 25.
NFZ: A zene ajándék!
Több mint 150 településen adnak ingyenes koncertet a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar művészei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
NFZ: A zene ajándék! A Nemzeti Filharmonikusok kamarasorozata 150 koncert 150 településen címmel október 25. és december 13. között járja az országot, első koncertjük Magyarhertelenden lesz vasárnap.

Összesen mintegy 160 művész lép fel a sorozat koncertjein, a zenekar és a kórus részben vegyesen, részben csak hangszeres vagy csak vokális formációkra bomlik, a legkisebb egység a duó, a legnagyobb az oktett lesz.

A zárókoncertet december 13-án Berkenyén tartják, de fellépnek egyebek mellett Pálházán, Szurdokpüspökiben, Pásztón, Hercegszántón, Őriszentpéteren és Sátoraljaújhelyen is.

A 45-60 perces, szünet nélküli koncerteknek közösségi terek, kultúrházak, templomok adnak otthon. A repertoár igen széles, a barokktól a XX. századig terjed, de filmzene-átiratok és spirituálék is megszólalnak majd.

A koncertsorozat apropóját az adta, hogy Kobajasi Kenicsiró japán  karmester  idén ünnepelte 80. születésnapját, és ebből az alkalomból az ügynöksége turnét szervezett, amelyen a Nemzeti Filharmonikusok kísérték volna a mestert, de a járvány miatt ez meghiúsult. Hogy ne maradjanak zene nélkül, létrehozták A zene ajándék! projektet, amelyben Magyarország legtávolibb csücskeibe is elmennek, hogy népszerűsítsék a komolyzenei kultúrát.

Fotó: Nemzeti Filharmonikusok Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Kőváry Zoltán énekes-gitárossal, klinikai szakpszichológussal kreativitásról, művészi identitásról és kortárs kihívásokról
Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3

Más művészeti ágakról

Balássy Fanni: Hol is kezdjem. Tilos az Á Könyvek, 2020
irodalom

Zárt perspektívák Zárt perspektívák
Magvető Kiadó, 2020
Zsolnai György: Spoiler. Esszék a minőségi sorozatok világáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés