bezár
 

zene

2020. 10. 25.
Új lemezzel jelentkezett a Nagy Emma Quintet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új lemezzel jelentkezett a Nagy Emma Quintet A folyamatos változás áll a középpontban a Nagy Emma Quintet új, második lemezén. A Bartók Konzervatórium növendékeiből alakult formáció a Low Frequency Oscillator című anyagot október 27-én mutatja be a fővárosi Opus Jazz Clubban.

A csak digitális formában elérhető albumon kortárs dzsessz-szerzemények hallhatók, amelyekben hangsúlyos szerepet kapnak a kompozíciók, helyenként rendhagyó formákkal.

A Nagy Emma Quintet új albuma letisztult zenei világot mutat be, amelyben egyszerre érződik a 20. századi dzsessz hagyománya és napjaink zenei világa. A címadó Low Frequency Oscillator egy, az elektronikus zenében használatos jelforrás, amellyel bizonyos paraméterek értékét lehet automatizálva változtatni.

A Bartók Konzervatórium növendékeiből 2018-ban alakult formáció tavaly év elején a nemzetközi zsűri szavazatai alapján megnyerte a Müpa Jazz Showcase szakmai díját, majd elkészítette bemutatkozó albumát, a saját szerzeményeket tartalmazó Set to Face-t. Az együttesben Nagy Emma énekel, Cseh Péter gitározik, Tálas Áron zongorázik, Dénes Ábel bőgőzik, Klausz Ádám dobol.

A mostani új anyagra a zenekar valamennyi tagja szerzett zenét, a szövegeket nagyrészt Nagy Emma bátyja, Mohó-Nagy Gergő jegyzi.

A lemezbemutató koncert október 27-én kedden lesz az Opus Jazz Clubban. Az esten a jelenleg külföldön tartózkodó Tálas Áron helyett Oláh Krisztián zongorázik, szaxofonon közreműködik Mester Dániel.

Fotó: Nagy Emma Quintet Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában
Ma is az egyik legnagyobb csellista: Jacqueline du Pré

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Úgy tudj dolgozni, hogy magad állíthasd az arányokat Úgy tudj dolgozni, hogy magad állíthasd az arányokat
Interjú Pándi Balázzsal együttműködésekről, szervezésről, a hazai viszonyok működéséről
irodalom

Miért beszélünk még mindig erről?, avagy nők az irodalmi térben Miért beszélünk még mindig erről?, avagy nők az irodalmi térben
(Élmény)beszámoló a tizenhatodik Szépírók Fesztiváljáról
irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
A szolgálólány meséje az HBO-n


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés