bezár
 

irodalom

2020. 10. 26.
Volt egyszer egy sorozat: a JAK füzetek – Toroczkay András a következő vendég
Irodalmi est a Kis Présházban, 2020. 10. 28., 20 óra
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Volt egyszer egy sorozat: a JAK füzetek – Toroczkay András a következő vendég A Praemium művészeti estek elnevezésű programsorozat részeként a Kis Présház beszélgetéssorozatot szervez egykori JAK-füzetek, azaz a József Attila Kör Irodalmi Egyesület korábbi szerzőivel. A beszélgetések arra fókuszálnak, hogy mi történt a JAK-füzetesekkel kötetük megjelenése óta, milyen jövőbeli terveik vannak, hogyan alakult pályájuk az eltelt évek során. Az esteken a szerzők felolvasnak készülő műveikből is.

A JAK-füzetek sorozat az egyik legjelentősebb fóruma volt a fiatal írógenerációknak, számos jeles szerző itt jelenthette meg első próza- vagy verskötetét, tanulmányait vagy irodalmi kritikáit. A JAK-füzetek a JAK utolsó, csaknem tíz évében a Prae Kiadó társkiadásában láttak napvilágot, a kiadó, illetve a Kis Présház pedig úgy gondolta, fölidézi a legendás könyvsorozat egyes állomásait, és körbejárja, mi történt a szerzőkkel első publikációik óta.

A beszélgetéssorozat házigazdája az egykori JAK-füzetes költő, Nagy Márta Júlia. Ő társalog Toroczkay Andrással A labirintusból haza című verseskötete (2015, szerkesztette Balajthy Ágnes és Borsik Miklós) megjelenése óta eltelt időkről, és természetesen új szövegek is elhangoznak majd. A szerző Barlog Károllyal játszik néhány Belső Parancs számot két akusztikus gitárral. Toroczkay András fotóját Nagy Botond készítette.

A szervezők kérik, hogy csak egészséges vendégek menjenek be a kávéházba, aki bizonytalan magában, annak az utcán biztosítják hangszórón a műsor követését.

Az eseményhez a Facebookon itt lehet csatlakozni.

A labirintusból haza

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Az ember tényleges motivációi Az ember tényleges motivációi
Interjú Kondor Vilmossal az első regényéről, a műfaj magyarországi helyzetéről, a megnyílt külföldi csatornákról
irodalom

Élőnek tűnő, döglött rombuszhal Élőnek tűnő, döglött rombuszhal
Linda Boström Knausgard, Isten hozott Amerikában, Jaffa Kiadó, 2020.
Nyitott Műhely, 2020. november 7.
irodalom

Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski
Fehér Enikő és Radisz Afrodité a Kis Présházban, 2020. 10. 28.

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az ember tényleges motivációi Az ember tényleges motivációi
Interjú Kondor Vilmossal az első regényéről, a műfaj magyarországi helyzetéről, a megnyílt külföldi csatornákról
Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
gyerek

Vigyázzatok a szellemtrutymóval! Vigyázzatok a szellemtrutymóval!
Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1. – A csúf csikipor
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés