bezár
 

art&design

2021. 09. 05.
Horizont - a MAOE kiállítása a szegedi Reök-palotában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Horizont - a MAOE kiállítása a szegedi Reök-palotában Horizont címmel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint hatszáz tagjának alkotásaiból nyílt a hazai kortárs képzőművészeti törekvéseket bemutató reprezentatív tárlat szombaton a szegedi Reök-palotában.

Barnák László, a Regionális Összművészeti Központot is fenntartó Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója megnyitó beszédében felidézte, a MAOE immár hetedik alkalommal rendezett "szalon jellegű" tematikus kiállítást tagjainak, a Reök-palota pedig harmadszor ad otthont a nagyszabású sorozatnak: 2017-ben a Káosz és Rend, 2019-ben a Dimenziók című tárlatot láthatta Szegeden a közönség.

Az idei kiállítás a szakma széles rétegét megmozgatja: a legfiatalabb alkotóktól a középgeneráción át az idősebbekig valamennyi korosztály képviselteti magát. Így lehetőség nyílik a kortárs magyar vizuális művészetben megjelenő sokféle művészi szándék és kifejezési forma megismerésére, párhuzamba állítására.

Egyebek mellett a festészet, a szobrászat, a grafika és a kerámia műfajában jeleskedő művészek is bemutatkoznak a kiállításon, ahol ezúttal is - a művek sokaságában vizuális rendet teremtő - azonos méretű digitális nyomatokkal találkozhatnak november közepéig az érdeklődők. A tárlat megnyitóján harminc művész részesült szakmai elismerésben.

A szecessziós palota valamennyi bemutatóterét elfoglaló kiállításhoz Találkozások címmel egy csupán vasárnapig látható szabadtéri tárlat is kapcsolódik. A Magyar Ede téren felállított vándorkiállítás nem csupán vizuális élmény, de egyben tiszteletadás is az egészségügyben és a járvány elleni küzdelem egyéb területein dolgozók áldozatos munkája előtt.

Sárkány Győző grafikusművész, a MAOE alelnöke elmondta, a tárlat a szervezet által két évvel ezelőtt rendezett szegedi, Dimenzió című tárlat anyagának nagy méretű laminált reprodukcióit öleli fel, tizenkét színes dobozba rendezve.

A szegedi tárlat után, október 8-tól Budapesten, a Hősök terén mutatják be a vándorkiállítást egy másik anyaggal a közönségnek, majd a digitális nyomatokat az egészségügy intézményei számára, a meseillusztrációkat pedig gyermekkórházaknak ajánlják fel.

A négyzetes kép forrása: reok.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Fürjesi Csaba képzőművésszel Humánszinkron című tárlatáról, alkotói módszerről, művésztelepi életről és jövőbeni tervekről
art&design

Gilda Williams: How to write about contemporary art, Thames & Hudson, United Kingdom, 2014
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.
art&design

Szalay Péter 41. születésnapját ünneplő kiállításáról

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Tornyai Péter válaszol
A közelmúlt román prózájából
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szőcs Márton válaszol
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés