bezár
 

film

2021. 09. 14.
A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010 Szeptember 25-től egészen 2022. január 9-ig lesz látható A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010 című tárlat a szentendrei MűvészetMalomban. A kiállítás kurátora Iványi-Bitter Brigitta PhD – olvasható az esemény sajtóközleményében.

A rendszerváltás utáni évtizedek egyik legjelentősebb hazai filmgyártójává vált, a Muhi András által alapított és vezetett Inforg Stúdióról nyílik nagyszabású kiállítás szeptember 25-én Szentendrén a MűvészetMalomban. A kísérletezés szabadsága - Inforg Stúdió 2000–2010 címmel a megtekinthető tárlat a tíz éven át működő produceri iroda 270 rövid-, dokumentum-, animációs-, és játékfilmjéről, a készítésük körülményeiről, az alkotóiról, erről a pezsgő filmes korszakról ad komplex áttekintést.

A MűvészetMalomban látogatható tárlat az Inforg Stúdió portfóliójának csak egy részét reprezentálja, amelyet a szentendrei P’Art Mozi és a debreceni Apolló Mozi vetítései egészítenek ki a teljes hosszában látható játékfilmek és dokumentumfilmek segítségével. A hazai és nemzetközi sikert elérő alkotások közt vannak olyan ismert filmek, mint a Dealer; a Madárszabadító, felhő, szél; a Fekete kefe; a Bab’ Aziz - A sivatag hercege; a Barthalo! Jó szerencsét!; a Pánik; és A fény ösvényei.

A kiállítást kísérő weblapon, szeptember 25-től, online is elérhetővé válik a stúdió filmjeiből összeállított válogatás, illetve az esemény alkalmából a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum egy 12 tanulmányból álló képes katalógust jelentet meg, amelyben többek közt Báron György, Barkóczi Janka, Gelencsér Gábor, Kovács András Bálint és Lichter Péter esszéi lesznek olvashatóak.

A négyzetes kép forrása: Ferenci Múzeumi Centrum

Főoldal: jelenet a Dealer című filmben

A kísérletezés szabadsága - INFORG Stúdió 2000-2010
A kiállítás 2021. szeptember 26. - 2022. január 09. között látogatható a szentendrei MűvészetMalom tereiben. További információ a kiállításról ezen a linken, illetve a tárlathoz kapcsolódó Facebook eseményen olvasható.
Helyszín: MűvészetMalom • 2000, Szentendre, Bogdányi u. 32.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a CineFestről
Géczy Dávid és Udvardy Zoltán: Népirtás Pozsonyligetfalun
Chloé Zhao: A nomádok földje
Jurik Kristóf: A kuflik és az Akármi

Más művészeti ágakról

gyerek

Szuperhős ógörög köntösben Szuperhős ógörög köntösben
Tasnádi István: Helló, Héraklész!, Pagony, 2021
irodalom

Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok Csak az tudok lenni, ahogy megszólalok
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
irodalom

Kisebbségi lét és irodalmi tér Kisebbségi lét és irodalmi tér
Szegeden rendezték meg az Irodalmi Diszkó fesztivált


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés