bezár
 

zene

2021. 11. 02.
Mozart és a kaméleonok
Az Óbudai Danubia Zenekar a Budapest Music Centerben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mozart és a kaméleonok November 5-én 19 órai kezdettel ad koncertet Hámori Máté vezényletével az Óbudai Danubia Zenekar – olvasható a Budapest Music Center oldalán.

Nehéz megfogni, mi olyan mozartos Mozartban, de van valami, ami azért visszatükröződik néhány utód habitusában, munkához való hozzáállásában az amadeusiból. Talán a játék? Jó közelítés lehet.

Ugyanakkor nagyon profi, csak felkérésre dolgozó és az érzékenységet szinte agresszíven rejtegető habitus ez – Stravinsky is kicsit ez a típus.

A repertoár Stravinsky Tango – Variation No. 2 és Danses concertantes-, Mozart Notturno for Four Orchestras, Two Quadrilles, Five Contradances és Idomeneo Ballet Music című műveiből áll. Az előadás a Budapest Music Center koncerttermében lesz, és a Zeneszerzőportrék - Mozart and Co. sorozat része.

Négyzetes kép a leadben: bmc.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Palojtay János zongoraművésszel a zenei pálya buktatóiról, dilemmáiról, örömeiről
Balogh Máté két ősbemutatója
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baráth Bálint válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol

Más művészeti ágakról

irodalom

A középgeneráció Kertész Imréről A középgeneráció Kertész Imréről
Online könyvbemutató
8. Budapest International Documentary Festival
Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
irodalom

Hétköznapi diskurzusok Hétköznapi diskurzusok
Kovács Viktor és Kovács Dominik voltak a Kötetlenül sorozat vendégei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés