bezár
 

art&design

2021. 11. 11.
Jól indult a Christie's őszi aukciója New Yorkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jól indult a Christie's őszi aukciója New Yorkban Több mint 200 millió dollár bevételt hozott a Christie's aukciósház őszi New York-i aukciójának első napja, amelyen Jean-Michel Basquiat egyik műve 40 millió dollárért kelt el.

A koronavírus-járvány kezdete óta ez volt az aukciósház első árverése, amelyet ismét közönség előtt rendezett meg, a korábbi szezonokban vagy online zajlottak a tavaszi és őszi aukciók, vagy hibrid formában a londoni és a New York-i irodák közreműködésével.

Az aukció 40 tétele 219 millió dollár bevételt hozott, a Christie's szerint a tételek 58 százaléka jóval a becsült ár fölött kelt el. Basquiat Guild of Golden Teeth című monumentális alkotásáért 40 millió dollárt fizetett új tulajdonosa, de a 27 éve meghalt New York-i festő egy másik festménye, a Flash in Naples is 19,8 millió dollárért kelt el.

Alig maradt el mögötte Peter Doig Swamped című alkotása, az 1990-ben készült műért 39,8 millió dollárt fizettek, ami aukciós rekord a skót festő számára.

Banksy két alkotását is elárverezték, a Sunflowers from Petrol Staion 14,5 millió, a Monkey Detonator 2,19 millió dollárért kelt el.

A digitális műalkotásairól közismert amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple első fizikai mivoltában létező műve, a Human One című kinetikus videoszobra 28,9 millió dollárt ért új tulajdonosának.

Az árverés tíz képzőművésznek hozott aukciós rekordot, köztük az afro-amerikai Rashid Johnsonnak vagy az amerikai Stanley Whitneynek. A kínai Cseng Hszin-nji, az amerikai Hilary Pecis és a svájci Nicolas Party egy-egy műve a becsült ár tízszereséért, 300 ezer és 3,2 millió dollár között kelt el.

Kép forrása: artnews.com
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Hova tűnt a lakástextil? Hova tűnt a lakástextil?
Vélemény az idei Texhibition című kiállításról
art&design

Emléktereink Emléktereink
Kontha Dora legújabb sorozatán keresztül egyedülálló módon nyúl témájához
art&design

Realista mágia és objektum-orientált művészet Realista mágia és objektum-orientált művészet
Halász Péter Tamás SOL+ című kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés