bezár
 

zene

2021. 11. 12.
A Recirquel előadásával és Szabó T. Anna mesevilágával várja a közönséget a Müpa Sátor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Recirquel előadásával és Szabó T. Anna mesevilágával várja a közönséget a Müpa Sátor Két ünnepi előadással várja a közönséget a Müpa Sátor november 30-tól január 9-ig: műsorra tűzik a Recirquel Kristály című előadását, és egy új produkcióban Szabó T. Anna mesevilága is megelevenedik. Idén először ingyenes koncertek várják a korcsolyázókat a Müpa kültéri színpadán.

A Müpa előtt épül a város egyik legszebb kilátással bíró jégpályája és hamarosan megnyílik a Müpa Sátor - olvasható a Müpa MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, 2016 óta szinte minden novemberben feltűnik a Müpa melletti felszíni parkolóban egy cirkuszi sátor, hogy a karácsonyi időszak közeledtével egy csodákkal teli világot tárjon a közönség elé.

Bár tavaly csak online volt látható, az idén élőben is visszatér a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a 2018-ban bemutatott Kristály. A Vági Bence által megálmodott történetben a nézők Hólandia jégbe fagyott tájaira utazhatnak, ahol a Horányi Juli énekesnő által megformált Hókirálynő uralkodik. A hagyományos előadásoktól eltérően itt a nézők feladata lesz segíteni az őket kalauzoló, mulatságos udvari Manónak felolvasztani a rideg királynő szívét és megmenteni Hólandia lakóit. A Manó - akinek bőrébe Egyed Brigitta bújik - utasításait követve ők is részeseivé válnak a történetnek. A különleges játéktérnek köszönhetően az artisták és táncosok sokszor a nézőktől egy karnyújtásnyira suhannak el.

Szabó T. Anna író-költő könyvei tele vannak versekkel, zenével, szójátékokkal és ritmusokkal. A színészek mellett zenészek keltik életre a szereplőket a klasszikus mesékből is ismert, humoros párbeszédekkel tűzdelt kalandos történetben. Az Égigérő mese a hétköznapjainkban jelen lévő mindennapi szorongásokra ad szellemes, zenés-dalos választ, amely szerint figyelemmel és szeretettel még a néha kilátástalannak tűnő helyzetek is megoldhatók.

A produkció rendezője Halasi Dániel. A szereplőket a Lóci játszik zenekar frontembere, Csorba Lóci és a hegedűművész Farkas Izsák vezette kilencfős zenekar kíséri. Csorba Lóci nemcsak zenészként, de színészként is részt vesz az előadásban, amelyben többek között Balla Eszter, Palya Bea és Ember Márk kapott szerepet.

A Müpa Jégpályán a dunaparti panoráma mellett immár élőzenére lehet korcsolyázni. A fedett korcsolyapálya oldalában épülő színpadon olyan előadók lépnek fel, mint a The Bluebay Foxes vagy az Irie Maffiából megismert Sena projektje, a DagaDub.

Látható lesz a színpadon a dzsessz és az elektronikus zene keverékét játszó Freakin' Disco, a Qualitons és a Jégkorszak gitárosaként ismert Szőke Barna projektje, a MYGL, valamint a táncházakban fellépő Fanfara Complexa is.

Fellép a Caussanel Izabella és Orbay Lilla dzsesszénekesnők alkotta Ephemere Duo, Elek István és kvartettje, valamint Hajdu Klára dzsesszénekes-dalszerző és a Balázs Elemér Groupból ismert Szakonyi Milán is közös koncertet ad.

Színpadra lép a Sounds of Handpan, a Mongooz and the Magnet frontembere, Ian O'Sullivan pedig szólóprojektjével várja a közönséget. Bencze Alma énekesnő kvintettjével az amerikai dzsessz téli örökzöldjeit hozza el a közönségnek, a Ruby Harlem hazai indiesoul-pop zenekar pedig az év utolsó előtti napján megalapozza a hangulatot az új év indításához.

Kép forrása: Müpa

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol
Interjú Várjon Dénessel pályakezdésről, mesterekről, kamarazenéről és marketingről
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
irodalom

Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig Az ökológiai doboztól az emberisten víziójáig
Kovács Gábor Szegedi Egyetemen tartott technológiakritikai előadásáról
art&design

Közös pontok keresése Közös pontok keresése
Utóhang a „Having no common past, let’s have a common future” című kiállítás kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés