bezár
 

zene

2021. 11. 24.
Junior Prima Díjak zeneművészet kategóriában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Junior Prima Díjak zeneművészet kategóriában Tíz fiatal művész vehetett át Junior Prima Díjat a magyar zeneművészet kategóriában kedden Budapesten. A szakmai zsűri döntése nyomán az MVM Zrt. minden évben a tíz legkiemelkedőbb, harminc év alatti fiatalt részesíti támogatásban. Az elismeréseket tizennegyedik alkalommal adták át.

Idén Balázs-Piri Soma zongoraművész, Bene Róza csembalóművész, Devich Benedek nagybőgőművész, Dobos Dániel zeneszerző, Egri János Jr. dszesszzongoraművész, dzsesszének-előadóművész, Kökény Eszter hegedűművész, Magyar Valentin zongoraművész, Oláh Kálmán dzsessz-szaxofonművész, Seidl Dénes trombitaművész és Szeleczki Artúr Norbert operaénekes vehette át a fejenként kétmillió forinttal járó Junior Prima Díjat.

„Kifogyhatatlanok vagyunk a tehetségekből, így a zsűrinek idén sem volt könnyű kiválasztani a tíz díjazott fiatalt” - hangsúlyozta Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora, a zsűri elnöke a díjátadón, majd hozzátette: „a tehetséggondozás olyan küldetés, amelyet a Zeneakadémia alapítása óta támogat.”

„Azzal, hogy ezek a fiatal művészek megkaphatták az egyik legnagyobb presztízsű elismerést, az ország nagyköveteiként vihetik hírét annak az üzenetnek, hogy Magyarország a zenében nagyhatalom” - mutatott rá, kiemelve: a korábbi díjazottak közül ma már sokan a nemzetközi zenei élet oszlopos tagjai.

A Junior Prima Díj zsűrijének tagjai, minden évben a magyar zeneművészet szaktekintélyei közül kerülnek ki. Vigh Andrea mellett a grémium tagja volt Marton Éva operaénekes, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Binder Károly zongoraművész, zeneszerző, Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző, Balázs János zongoraművész, Boldoczki Gábor trombitaművész, Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző, Fazekas Gergely zenetörténész és Jakobi László gordonkaművész, hangversenyrendező.

A négyzetes kép forrása: www.primaprimissima.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol
Interjú Várjon Dénessel pályakezdésről, mesterekről, kamarazenéről és marketingről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Csepregi György válaszol
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről

Más művészeti ágakról

8. Budapest International Documentary Festival
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés