bezár
 

irodalom

2022. 01. 20.
A magyar kultúra napja - Kolozsváron Pilinszky-esttel ünnepelnek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra napja - Kolozsváron Pilinszky-esttel ünnepelnek A Kolozsvári Állami Magyar Színház Pilinszky-esttel ünnepli a magyar kultúra napját, ebből az alkalomból a közönség Kicsid Gizella Késő kegyelem című előadóestjét láthatja - közölte szerdán a kolozsvári teátrum.

Az előadást Pilinszky János verseiből állította össze a színművésznő. Zongorán közreműködik Horváth Zoltán. A Pilinszky 100 emlékév keretében született Késő kegyelem című előadóest három téma megragadásával boncolgatja a létezésében vergődő ember természetét, ez a három téma a háború, a szerelem és Isten - áll a közleményben.

Kicsid Gizella Pilinszky-estje Bach zeneiségével, személyes hangvételben keresi Pilinszky sorai között a párbeszédre való törekvést Isten és az elhagyatott ember között - írja a színház.     Az előadás szombaton este 8 órától lesz látható a kolozsvári színház stúdiótermében.

Négyzetes kép: pim.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
Vaktérkép
Szlovák est a Tiszatáj szerkesztőségében

Más művészeti ágakról

Interjú Zombola Péterrel motivációról, alkalmazott zenéről, a kortárs zene médiajelenlétéről
Neked már megvan a heti Praedád?
art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
Neil Schusterman: Kaszás. Lampion Kiadó, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés