bezár
 

irodalom

2022. 11. 09.
Megrendezik a Héttorony Fesztivál záró programsorozatát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 18. és 20. között Budapesten rendezik a Héttorony Fesztivál záró programsorozatát: Makovecz Imre születésnapján, illetve az azt megelőző napokban a Nemzeti Múzeumban és a Fonó Budai Zeneházban várják a közönséget.

A Héttorony Fesztivál hagyományosan a világ- és népzene klasszisait hozza el az organikus építészet magyar mesterének tereibe. A fesztivált idén rendhagyó módon két időszakban rendezik meg: májusban Makovecz Imre vidéki és határon túli épületeiben találkozhatott a közönség zenei és építészeti programokkal, a záróeseményeket és az ünnepi gálaműsort pedig a korábbi években megszokott időben Budapesten tartják. A fesztivál záróprogramja november 18-án kezdődik a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol építészeti tematikájú kiállítások mellett Makovecz Imre - Ég és Föld közötti építészet címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést.

Másnap a Fonó Budai Zeneházban kamasztáncház és a Sarjú Banda várja az érdeklődőket, az esemény vendége Sebő Ferenc, aki az 50 éves táncházmozgalomról beszélget a fiatalokkal. Ezután Apáról fiúra címmel Koncz Gergely és tanítványai, valamint Kodoba Florin és fiai adnak koncertet, valamint lesz közös esti táncház.

November 20-án, Makovecz Imre születésnapján a Fonóban rendezik a Héttorony Fesztivál ünnepi gálaműsorát, amely a Gondolatok táncban és versben című táncszínházi produkcióval indul Rémi Tünde és Appelshoffer János közreműködésével, a verseket Schlanger András adja elő. A 2022-es Makovecz Imre-díj ünnepélyes átadását a Dresch Vonós Quartet koncertje követi.

További információ a fesztivál honlapján található.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Keresztes Szent János: Vers az isteniről című írása kapcsán – fordította Takács Zsuzsa
Lapis József: Elég, Alföld Alapítvány – Méliusz Juhász Péter Könyvtár, Debrecen, 2022

Más művészeti ágakról

Steven Spielberg: A Fabelman család
gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
gyerek

A klasszikus mese új köntösben
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés