bezár
 

építészet

2023. 01. 07.
Százötvenezredik látogatóját fogadta a Nádasdy-kastély
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százötvenezredik látogatóját fogadta a Nádasdy-kastély Százötvenezredik látogatóját fogadta a tavalyelőtt augusztusában újranyitott Nádasdy-kastély. A Tudor stílusban épült műemlék és a 29 hektáron elterülő park rendkívül népszerű új, önálló turisztikai célponttá vált – tájékoztatta a NÖF, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. pénteki közleményében az MTI-t.  

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, a NÖF koordinációjában teljes körűen megújult kulturális műemlék rekonstrukciója uniós és kormányzati forrásból valósult meg – írták.

A Várprogram keretein belül 2016 és 2023 között országosan 18 kastély és 12 vár újul meg a műemlékvédelem legmagasabb szakmai színvonalán, a mai kor turisztikai igényeinek megfelelően – közölték.

A közlemény felidézi, hogy a nádasdladányi kastély a teljes körű felújítás előtt nem tudott önálló turisztikai célpontként funkcionálni, ám az újranyitást követően másfél év sem kellett ahhoz, hogy százötvenezredik látogatóját fogadhassa.
 Oláh Zsanett, a NÖF ügyvezetője személyesen fogadta a megújult kastély százötvenezredik látogatóját.

„A Nádasdy-kastély rekonstrukciója és elmúlt másfél éves sikertörténete bizonyítja, hogy helyes az a kormányzati szándék, miszerint Magyarország kastélyainak és várainak felújításával új, önálló turisztikai célpontok hozhatók létre országszerte. Közép- és hosszú távú cél, hogy a megújuló műemléképületek és a kapcsolódó parkok a helyben, illetve a térségben élők új közösségi tereivé is váljanak úgy, hogy a felújítást követően fenntartható módon a működési és a későbbi fejlesztési költségeket is képesek legyenek megteremteni önmaguk számára” - mondta az ünnepi esemény apropóján a közlemény szerint.

A kastély örökség- és műemlékvédelmi szempontból kiemelkedő színvonalon újult meg, aminek elismeréseként tavaly decemberben Építőipari Nívódíjban részesült – áll az összegzésben.

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés