bezár
 

zene

2023. 01. 25.
Három Schubert-koncerttel kezdi az évet a Concerto Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három Schubert-koncerttel kezdi az évet a Concerto Budapest a Zeneakadémián, ahol számos nemzetközi fellépő színesíti majd a január 28-i programot.

A Concerto Budapest vendégművészeként pódiumra lép Baráti Kristóf, Maxim Rysanov Angliában élő ukrán brácsaművész és Juliane Banse operaénekes, a Virtuózok tehetségkutató fiatal felfedezettjei közül Abouzahra Amira, Bánkövi Bence, Boros Mihály, Puporka Jenő és Rozsonits Ildikó, valamint a Keller Quartet. A koncerteket Baráti Kristóf és Keller András vezényli - olvasható a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Hallgassunk Schubertet! című tematikus nap kora délutánján az első koncert különlegességét az adja, hogy a Virtuózokból megismert fiatal művészek Maxim Rysanov mentorálásával és közreműködésével adják elő a Pisztráng zongoraötöst. A koncert második felében Baráti Kristóf az A-dúr Rondót szólaltatja meg, és a Befejezetlen szimfóniát dirigálja. Ezt követi a Kupolateremben egy ingyenes kamarakoncert, ahol Rozsonits Ildikó és Boros Mihály az f-moll fantáziát adja elő, majd a Keller Quartet a d-moll vonósnégyest játssza.

Az esti koncerten a kamarazene mellett Schubert nagyzenekari művei kerülnek előtérbe. A Maxim Rysanov és Rozsonits Ildikó által előadott Arpeggione szonátát követően Juliane Banse lesz a koncert első részének főszereplője, aki Schubert legnépszerűbb dalait Liszt, Brahms, Berlioz, Reger és Webern hangszerelésében adja elő a Concerto Budapesttel, Baráti Kristóf vezényletével. A koncertet és a tematikus napot Schubert "Nagy" C-dúr szimfóniája zárja.

Képek forrása: Concerto Budapest Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Elsa Vallé-val
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szentpáli Roland válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Szalai Katalin válaszol
Iamyank lemezbemutató koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Gyurász Marianna: Már nem a mi völgyünk, Kalligram kiadó, 2022.
Simonyi Cecília kiállításmegnyitóval egybekötött bemutatója
73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés