bezár
 

irodalom

2009. 11. 27.
Próbaüzemben az új Atlantisz Könyvsziget
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Próbaüzemben az új Atlantisz Könyvsziget Bár még folynak a költözködés és a berendezés munkálatai, már újranyitotta kapuit a Király utca Deák tér felőli torkolatában a magyar tudományos könyvkiadás és könyvkereskedelem budapesti fellegvára, az Atlantisz Könyvsziget.
Jól ismert helye volt a humán- és társadalomtudományok barátainak a Váci utca elejéről nyíló Atlantisz Könyvsziget a Bölcsészkar egykori épületének aljában, mely négy világnyelven kínált színvonalas könyveket a filozófia, az irodalomtudomány, a szociológia, a pszichológia, a történelem, a vallástudományok és a művészetelmélet területeiről. A boltot 1993-ban Frankfurt és Budapest polgármestere nyitotta meg, s egész a tavalyi év végéig szolgálta hűségesen az olvasókat, amikortól kezdve – hasonlóan az egyetemi helyiségekhez – a Piarista Rend vette át az épület kezelését.

Az egyéves kényszerű szünet után most új helyen, a Király utca Deák tér felőli torkolatában nyílt újra a legendás könyvesbolt megszépült belsővel, galériával, és a megszokott színvonalas és széles kínálatával, ahol a humán tudományterületek szakkönyvei mellett találhatunk magyar és külföldi szépirodalmi köteteket és szótárakat éppúgy, mint útikönyveket és művészeti albumokat.

SárkányHa pedig a sűrűn tömött polcokon nem találjuk meg, amit keresünk, érdemes az eladókhoz fordulni segítségért, mivel a boltban látható kínálat csak a töredékét fedi le a Könyvsziget raktárában lévő készletnek. Ha pedig ott sincs meg a keresett kötet, a bolt munkatársai a világ bármely tájáról képesek beszerezni, mivel a Könyvsziget nem csak könyvesbolt, hanem egyben az ország egyik leggyorsabb és legolcsóbb könyvimport-szolgálata is, akár magánszemélyek, akár intézmények részére. Régóta az Atlantiszon keresztül szerez be külföldi könyvet például az Országgyűlési Könyvtár, a Szépművészeti Múzeum, az ELTE és a többi magyar egyetem számos tanszéke, illetve könyvtára, sok egyházi intézmény és egyetem, a hazai tudományos kutatóintézetek, vagy éppen nagyvállalatok egész sora.

A boltban természetesen megtalálhatók az Atlantisz Könyvkiadó saját gondozású kötetei és sorozatai is, mint például az új, kommentárokkal ellátott Platón-összkiadás, az Eltűnt idő nyomában új fordításának kötetei, vagy az Ezeregyéjszaka európai viszonylatban is egyedülálló, teljes magyar fordítása, valamint az európai szellem történetének több remekműve Adornótól Cioranon és Casanován át József Attiláig és Wittgensteinig. Aki az Atlantisz Könyvszigeten vásárol, az közvetlenül támogatja ezeknek a könyveknek a kiadását.

Bár még folyamatosan zajlik a könyvek átköltöztetése és a helyiség berendezése, a bolt már most is látogatható, a későbbiekben pedig kényelmes fotelokkal, olvasósarkokkal és különböző programokkal fogja várni az olvasni szerető érdeklődőket és vásárlókat.
nyomtat

További írások a rovatból

irodalom

Az Iskola a határon 60 éve Az Iskola a határon 60 éve
Fűzfa Balázs válaszol
irodalom

huszonegyedik #2 huszonegyedik #2
Szétfolyó furcsaságok: a queer elmélet feltűnései a Frankensteinben
irodalom

Mennyi minden Mennyi minden
Két lemezről (Szűcsinger: Ennyit tudtunk segíteni, Háy János–Beck Zoltán: Háy Come Beck)
Három holló, Budapest, 2018. december 7.

Más művészeti ágakról

film

Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét Országszerte népszerűsítik Szász Attila legújabb filmjét
Premier előtti közönségtalálkozókon vesz részt az Apró Mesék alkotócsapata
69. Berlinale, 2019. február 7-17.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés