bezár
 

art&design

2010. 05. 27.
Pesti monszun ellen WAMP a szabadban!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szigettel közös kreatív pályázatot kiíró WAMP szakmai zsűrije, májusban Majoros Zitát választotta a Hónap Designerének. A Bolt márka tervezőjének betűkből és beszédes piktogramokból építkező öltözékeinek legújabb kollekciója, május 30-án mutatkozik be, az Erzsébet téren rendezett szabadtéri WAMP vásáron.
Május közepén a WAMP tervezett nyári költözésekor leszakadt az ég, ezért a májusi design vásárt a 30-ra kitűzött esőnapon tartjuk meg. A WAMP ekkor foglalja el nyári rezidenciáját a Design Terminál árnyas fái - és oszlopai - között. Optimizmusunk töretlen, lesz még madárfüttyös májusi design vásár, hiszen ahogy a filmbéli örökérvényű mondat is szól: "Nem eshet örökké!" Mindenkit szeretettel várunk tehát május utolsó vasárnapján a friss, zöld Erzsébet téren!

Akár a korábban tömérdek Ikarus buszt látott betonoszlopok is feltűnhetnének a májusi hónap designere, Majoros Zita tervezőgrafikus-képzőművész alkotásain. Az ízig-vérig hetedik kerületi lakossá lett tervező ugyanis folyamatosan inspirálódik az egész várostól. Hatnak rá a közterek, az utcák; de a szavak és a betűk is. Mindez egyszerre látható grafikai formákat és formás grafikákat felvonultató minikollekcióin, amelyekről sugároz a hamisítatlan Budapest-életérzés.
 
”Zita munkáiban észrevehető egyfajta kritikai szemlélet, amivel újraértelmezi az adott feladatot. Minden munka mögött érezhető egy nagyobb kontextus, a megoldások nem sematikusak, hanem az adott projekthez alkalmazott egyéni látásmódot követnek.” – írja Püspök Balázs, a MOME Formatervezési Tanszékének tanársegédje, a WAMP szakmai zsűrijének tagja. A tervező szitanyomatain betűkből és jellegzetes budapesti, és a szűkebb környzetét jelentő hetedik kerületi képi jelenségek dominálnak, amilyenek a betűkkel jelzett pesti hidak, a fővárosi csatornafedél lenyomata, vagy éppen a magyar köszönésmódok és más modorosságok.
 
A WAMP-on 2006 óta résztvevő művész a májusi design vásár kiemelt standján mutatja be legújabb, nyári kollekcióját. További infó itt. A Hónap Designere kiemelt standjának stylingjáról a KREA Kortárs Művészeti Iskola enteriőrstylist szakos hallgatói gondoskodnak.

A Hónap Designere Díjat májusban a Raiffeisen Bank támogatja.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mi lesz a kultúrával a pandémia után? Mi lesz a kultúrával a pandémia után?
A változás egy lehetséges útja
art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról
gyerek

Különleges videós produkció készült a rendszerváltásról
A Faktor Terminál produkciója a Tilos az Á Könyvek kötete alapján
irodalom

Élményszerző organizmusok Élményszerző organizmusok
Interjú Tóth Kingával a nyelv lehetőségeiről, a határátlépések időszakáról és performativitásról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés