bezár
 

art&design

2010. 05. 28.
Véget ért az első fényművészeti biennále a Ruhr-vidéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy sikerrel zárult a németországi Ruhr-vidéken a két hónapon át tartó első Nemzetközi Fényművészeti Biennále.
Az Open Light in Private Places elnevezésű projekt keretein belül harmincöt nemzetközi fényművész mutatkozott be installációival hatvan magánember házaiban és lakásaiban a Ruhr-vidék keleti részén.

Összesen kilencvenezren voltak kíváncsiak a két hónapos biennáléra, amelyet a jövőben kétévenként fognak megrendezni Észak-Rajna-Vesztfáliában. A kurátor, a koncepció és a helyszínek folyamatosan változni fognak.

Unnában, Frödenbergben és Bönenben a páros dátumú napokon, Hammban, Lünenben és Bergamenben a páratlan napokon lehetett gyönyörködni a fényművészeti installációkban, amelyeket többek között Christian Boltanski, Jenny Holzer, Olafur Eliasson és Sylvie Fleury alkotott meg.

Matthias Wagner K művészeti vezető szerint egy-egy lakásban egy nap akár kétszáz ember is megfordulhatott. A sorozat illeszkedett a Ruhr-vidéki Európa Kulturális Fővárosa rendezvényekhez.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről

Más művészeti ágakról

gyerek

Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
Július 9-én érkezik a mozikba a népszerű sorozat legújabb része
Judd Apatow: Staten Island királya
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés