bezár
 

színház

2010. 06. 11.
Fogyatékos és ép színészek előadása a Művészetek Palotájában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Komédiás Integrált Színház (KOMISZ) fogyatékos és ép színészeinek előadásában Müller Péter, Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi Isten pénze című zenés darabjának bemutatóját tekintheti meg a közönség június 19-én a Művészetek Palotájában (MÜPA) Budapesten.
Szkéné színház
A 2004-ben alakult KOMISZ társulata értelmileg akadályozott és ép színészekből áll. Színre lépésükkel, játékukkal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a szegénység nemcsak az anyagi javak hiányát, hanem a lelki szegénységet, a kitaszítottságot, a diszkriminációt is jelenti.

Az Isten pénze című musical az emberi megtérés szép példáját állítja az érdeklődők elé. A jótékonysági előadás a történelmi egyházak, a Magyar Görög Katolikus Egyház, a Magyar Római Katolikus Egyház, a Pannonhalmi Főapátság, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület és a Magyar Református Egyház, a Baptista Szeretetszolgálat, a Fővárosi Önkormányzat zsirai Értelmi Fogyatékosok Otthona és a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának együttműködésével és támogatásával jön létre.

A kezdeményezéshez csatlakoztak a mű szerzői, Müller Péter, Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi is. A MÜPA térítésmentesen bocsátja Fesztiválszínházát a KOMISZ rendelkezésére, ezzel is hozzájárulva a küldetés céljának eléréshez - közölte S. Takács Judit, a Nyugat-magyarországi Egyetem PR-munkatársa az MTI-vel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Vági Bencével az újcirkusz formáiról, az alkotóművészek sokszínűségéről, a fiatalok lehetőségeiről
színház

Hoztam is, meg nem is Hoztam is, meg nem is
Szeretett vezérünk őspremier a Szkéné Színházban
színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
színház

Problémadarab komoly problémákkal Problémadarab komoly problémákkal
Shakespeare-vendégelőadás Ján Klata rendezésében: Szeget szeggel

Más művészeti ágakról

gyerek

Kazinczy mint apa
Kerekasztal-beszélgetés a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete
art&design

Sorsszimfóniák Sorsszimfóniák
Az ugyanolyanok című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés