bezár
 

art&design

2010. 09. 29.
Nem éjszakáznak a múzeumok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idén elmarad a Múzeumok Őszi Éjszakája, amelyet hagyományteremtő szándékkel tavaly rendeztek meg először, és talán utoljára; a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szervezési és műszaki okokkal magyarázza a tavaly százezer embert vonzó, nyolcvan intézmény részvételével megvalósuló program kútba esését - írta a Népszava szerdán.
A lap szerint a múzeumokat hivatalosan nem értesítették, hogy elmarad az Őszi Éjszaka, így sokan összeállították a programot, hiszen tavaly sikeres volt a rendezvény. Budapesten 31, vidéken 49 múzeum csatlakozott a programhoz, amelyekre csaknem százezren látogattak el.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját idén is megrendezik, ám az semmiképp nem keverendő össze, és különösen nem helyettesíthető a Múzeumok Őszi Éjszakájának egyszeri, tömegeket vonzó eseményével, amely olyan rétegeket visz a múzeumba, a kiállításokra, akik egyébként talán soha nem lépnek oda be - írta a Népszava.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Hogyan halunk meg váratlanul Hogyan halunk meg váratlanul
Mesterem, Slavko Matković*, a Bosch+Bosch csoport alapítójának emlékére
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás
art&design

Ne legyen diszkrét Ne legyen diszkrét
Bob Dylan: „Életem az utca, ahol járok" / Reök-palota, Szeged

Más művészeti ágakról

Taika Waititi: Jojo nyuszi
irodalom

Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel Nemiség, zsidóság, gyermekélet és irodalom – zenés, dalos recepttel
A Magvető Kiadó főszerkesztője sütött-nőzött hanuka előtt a Csányi5 Vendégkönyv sorozatában
Tom Hooper: Macskák
Interjú Erdély Mátyással az operatőri hivatásról, a siker kérdéseiről, a kamera mögött álló művész hazai és külföldi lehetőségeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés