bezár
 

színház

2008. 06. 14.
Véget ért a POSZT
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Bárka Színház Mundruczó Kornél és Bíró Yvette: Frankenstein terv című darabja lett a legjobb előadás a VIII. Pécsi Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait gálaest keretében a Pécsi Nemzeti Színházban adták át szombaton.

A zsűrik értékelése alapján a Mundruczó Kornél rendezte produkcióban játszott a legjobb női főszereplő, Monori Lili, és ez a darab kapta a közönségdíjat is.

A budapesti József Attila Színház Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című előadásához két elismerés fűződik, Zsótér Sándor lett a legjobb rendező, Ladányi Andrea pedig a legjobb női alakításért járó díjat kapta.

A Kamara Savaria - Szombathelyi Színházbarátok Egyesületének Dömötör Tamás: CzukorShow című produkciójában játszó Vasvári Emese érdemelte ki a legjobb női epizódszereplőnek, Anger Zsolt a legjobb férfi alakításért járó kitüntetést.

A legjobb férfi főszereplő Pintér Béla lett a budapesti Pintér Béla és Társulata által bemutatott A démon gyermekei, a legjobb férfi epizódszereplő pedig Pálffy Tibor a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című előadásban mutatott játékáért.

A legjobb harminc év alatti színésznőnek járó elismerést a székelyudvarhelyi Nézőpont Színház Dennis Kelly: Love & Money című darabjában fellépett Bartsch Kata, a legjobb harminc év alatti színész díját megosztva a Garaczi László: Plazma című művét színre vitt budapesti KoMa társulatának tagjai megosztva kapták.

A legjobb díszletért járó díjat Bagossy Levente vehette át a budapesti Radnóti Színház Térey János: Asztalizene című előadásának díszletéért. Legjobb jelmez díjat a zsűri nem adott ki, helyette különdíjban részesült a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András: Urbi et Orbi produkciójának jelmezein dolgozott Béres Márta, Erdélyi Andrea, Mikes Imre Elek és Mészáros Árpád.

A bírálók a legjobb együttes munkáért különdíjjal jutalmazták a POSZT-ra a Vinnai András-Bodó Viktor: Fotel című darabjával érkezett nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatát.

A szombaton véget ért fesztivál versenyprogramjában 16 produkció szerepelt, melyeket Kukorelly Endre író választott ki 141 hazai és határon túli előadás közül. A színházi előadások mellett 40 helyszínen 260 rendezvényre, úgynevezett off-programra, vagyis koncertekre, kiállításokra és egyebek mellett közönségtalálkozókra várták az érdeklődőket.

Az idei találkozó költségvetése 174,5 millió forint volt, ami a tavalyinál 30 millióval, a 2006. évinél pedig 9 millióval több, lehetőséget adva annak magas színvonalú megrendezéséhez.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tíznapos fesztivál mintegy 50 ezer látogatót vonz, ebből több mint 8 és félezren láthatják a versenyprogram előadásait, de a szervezők pontos idei adatokkal csak később szolgálnak.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés