bezár
 

színház

2008. 06. 17.
Hamarosan nyit a Paulay Ede Színház
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 30-án nyitja meg hivatalosan is kapuit a nagyközönség előtt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokaj új kulturális létesítménye, a Paulay Ede Színház - áll a helyi tourinform iroda közleményében.

Szkéné színház

A mintegy 300 férőhelyes teátrumban elsőként a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában Johann Strauss: Denevér című nagyoperettjét láthatja a nagyérdemű. A várhatóan nagy érdeklődésre való tekintettel a nyitónapon két előadást tartanak. A Halasi Imre színházigazgató által rendezett darab igazán látványos díszletvilággal, élőzenei kísérettel, mutatós jelmezekkel és kiemelkedő színészi teljesítménnyel teszi felejthetetlenné az előadást - szerepel a dokumentumban.

A színház honlapján arról is beszámolnak, hogy az idén új teátrummal bővült Tokaji Kulturális és Konferencia Központ méltán igényt tarthat a városba érkezők figyelmére.

A világörökség részeként elismert város legfrissebb nevezetessége két létesítmény együtteséből, az egykori zsinagóga gyönyörűen felújított épületéből, valamint a Paulay Ede Színházból áll. A régi izraelita imaház impozáns méretei, a város történelméről árulkodó architektúrája önmagában is megkapó látványt nyújt a szemlélődőnek, azonban a mellette emelt, minden ízében modern, ugyanakkor emberközeli és barátságos teátrum, s e kettő harmóniája - hangsúlyozza a tourinform-közlemény - páratlan élményt nyújt az ide látogatóknak.

A csaknem egymilliárd forintos beruházással elkészült színház nem csupán külső jegyei, hanem a mai kor technikai szintjén felszerelt belső terei miatt is kiválóan alkalmas arra, hogy otthont adjon a település rangjához méltó kulturális eseményeknek. 

Az új komplexum az előadóművészetek mellett nemzetközi konferenciák és rendezvények helyszínéül is szolgál majd.

nyomtat

Szerzők

-- Csernus János --


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés