bezár
 

zene

2011. 09. 13.
Új Placebo live DVD-t hoz az ősz
Már előrendelhető a "We Come In Pieces" című koncertfelvétel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új Placebo live DVD-t hoz az ősz Bő egy évvel a Placebo legutóbbi budapesti fellépése után, október 31-én jelenik meg a szigetországi alter-kultcsapat második live DVD-je, We Come In Pieces címmel. A londoni Brixton Academy-n, 2010. szeptember 28-án rögzített koncert egy-lemezes standard DVD-n, két-lemezes deluxe változatban, valamint Blu-Rayen is kapható lesz.
A Brian Molko és Stefan Olsdal által 1994-ben életre hívott Placebo - a trió harmadik tagja 2008-tól Steve Forrest - néhány év alatt az alternatív rockzene egyik legkultikusabb bandájává nőtte ki magát, akik olyan nevekkel állhattak egy színpadon, mint David Bowie, vagy éppen Robert Smith (The Cure).

A csapat utoljára 2009. nyarán hallatott magáról, amikor is megjelent az  Alternative Press által (maximális 5-ből) 4 és fél csillagosra értékelt Battle For The Sun címet viselő albumuk - sorrendben a hatodik.

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/PCXRLrZpX-4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A nagylemezzel 44 országot - köztük hazánkat is - érintő turnéra indultak, mely 143 koncertet foglalt magába, és több mint 2,5 millióan látták.

Az Angkorban (Kambodzsában) indult és tavaly szeptemberben Londonban véget ért kétéves koncertkörutat hivatott feleleveníteni a Placebo október 31-én boltokba kerülő új live DVD-je, a We Come In Pieces.

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/38egET2wFJ4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az 5000 eksztatikusan sikoltozó rajongó statisztálásával, a londoni Brixton Academy-n felvett show hatásosan mutatja be, miért is tartják a Placebo-t a világ egyik legjobb koncert-zenekarának.

A szimpla-DVD mellett deluxe-, és Blu-Ray-verzióban is beszerezhető lesz a koncertfelvétel - ez utóbbiak Charlie Targett-Adams Coming Up For Air című turné-dokumentumfilmjét, valamint Andreas Nilsson Trigger Happy Hands című, a nyugalom megzavarására alkalmas filmes alkotását is tartalmazzák majd.

A kiadvány már most előrendelhető a zenekar webshopján keresztül, és hogy még csábítóbb legyen a dolog, minden netes vásárló 3 audio-tracket kap E-mailben a koncertről, annak egyéves évfordulóján, azaz szeptember 28-án.

placeboworld.firebrandlive.com/

Íme, a 20 dalt remek élő-változatban felvonultató DVD tracklistája:

Nancy Boy
Ashtray Heart
Battle For The Sun
Soulmates
Kitty Litter
Every You Every Me
Special Needs
Breathe Underwater
The Never-Ending Why
Bright Lights
Meds
Teenage Angst
All Apologies
(Nirvana-feldolgozás)
For What It's Worth
Song to Say Goodbye
The Bitter End
Trigger Happy Hands
Post Blue
Infra-Red
Taste In Men

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés