bezár
 

art&design

2011. 11. 14.
Ázbej Kristóf fuzionizmusa a Tat Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ázbej Kristóf kiállítása 2011. november 16-án, 19 órakor nyílik a Tat Galériában, ahol a Párizsban és Budapesten élő alkotóművész legújabb sorozatával ismerkedhetnek meg a látogatók, egyben pedig ez lesz a fuzionizmus első budapesti bemutatkozása is.
A különleges eljárással és gondolati háttérrel készült sorozat összefüggéseiről és Ázbej Kristóf művészetének legfontosabb céljairól a megnyitó programon Beke László beszél. Ázbej Kristóf 1953-ban született Budapesten. Iskoláit Budapesten, Algériában és Párizsban végezte. Sokoldalú képzőművész és projekttervező. Munkái 1973-tól jelennek meg kiadványokban és kiállításokon. 1984-ben a Párizstól 2 km-re fekvő Bagneux városában létrehozza a Musée X-Point-Zéro, Grotto One Galériát, melynek falaira 1982 és 1996 között egy közel 50 négyzetméter felületű egybefüggő óriáskollázst készít. A körkép folytatására dolgozza ki a The Geat Wall of Human Endeavor, majd a Memory Accelerator Tubes projekteket. Az ezredforduló évei alatt a francia Millenniumi Bizottság felkérésére egy Message to Earth munkacímen futó, építészeti és filmművészeti elemeket is magába foglaló komlex művészeti projekt fejlesztésén dolgozik. 2008-ban egy ma már több száz portréból álló, digitális eszközökkel létrehozott festmény-sorozatot kezd el, mellyel egy alapvetően új formanyelv alapjait teremti meg. 2011-ben The Winning Strategy címen megfogalmazza az Első Fuzionista Kiáltvány angol nyelvű vázlatát, ezzel megalapítja a fuzionizmus nemzetközi művészeti irányzatát. Párizsban és Budapesten él és dolgozik. Várjuk a Taton.
Ázbej Kristóf - Tat Galéria

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Üzenetek a poszt-tisztaság korából Üzenetek a poszt-tisztaság korából
Avagy szeméthalmaz a galériában: Szabó Kristóf „ERROR” című kiállítása
art&design

Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája
A Godot Labor „Fiktív Kiállításáról”
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés