bezár
 

art&design

2011. 12. 03.
Studio Art Tour
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A művészet születésének terei mindig sok izgalmas látnivalót kínálnak, legyen szó festészetről, szobrászatról, médiaművészetről, műfaji határokat feszegető kortárs képzőművészetről. A Studio Art Tour ebben enged betekintést.
Művészeti sétánkon ezúttal a Városliget közelében barangolunk, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület műteremprogramja mellett patinás bérházakban lévő lakásműtermeket és ott alkotó fiatal művészeket látogatunk meg. A túra zárásaként pedig körülnézünk a Stúdió Galéria Patron című kortárs műveket bemutató Karácsonyi Vásárán.
Studio Art Tour
A látogatások során képet kaphatunk arról, hogy az utóbbi évtizedekben, miként változtak meg a művészek munkamódszerei, hogyan alakult át az alkotók eszköztára. Kiderül, mikor és hol kezdődik egy festmény, hogyan férnek el egy művön belül a szakrális és profán szimbólumok. Megtudjuk, miért szükséges festményben és akcióban egyaránt gondolkodni; utána járunk, miért hasznosabb egy úszó templom a szárazföldi változatánál, valamint kiderítjük, mit keres egy hullámos papír közepén egy szem „akvarell szotyi”.

Megnézzük, miért jó, ha a művészet kortárs és magyar! Aki kérdez: Baglyas Erika képzőművész, és a közönség. Aki válaszol: Borsos Lőrinc, Kupcsik Adrián, Fischer Judit képzőművészek.

2011. december 17. (szombat) 14:00. Találkozó: Budapest, VII. kerület, Damjanich utca 11. ’Ligetváros’ bejárata előtt. A séta ára: 3.000 Forint/fő, jegy a helyszínen váltható. Előzetes bejelentkezés szükséges ITT.


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Belevágtam az abszolút bizonytalanba Belevágtam az abszolút bizonytalanba
Interjú Lakner László festőművésszel pályájának alakulásáról, az emigráció körülményeiről és hatásairól, illetve a véletlen találkozásokról
art&design

Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája
A Godot Labor „Fiktív Kiállításáról”
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés