bezár
 

zene

2012. 11. 21.
Szimfonikus zene és jazz fúziója: újra zenél a pécsieknek Fekete-Kovács Kornél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pécsi közönség már jól ismerheti a kortárs jazz világának egyik legkiemelkedőbb alakját, ugyanis Fekete-Kovács Kornél évek óta koncertezik együtt a Pannon Filharmonikusokkal, Integro/Grandeur című jazzszimfonikus lemezük pedig 2011-ben a Fonogram Év jazz lemeze díjat nyerte el.
A szimfonikus zene világában is otthonosan mozgó muzsikus és zeneszerző legközelebb csütörtökön lép fel a Kodály Központban, amikor a Miskolci Szimfonikus Zenekar közreműködésével egy pécsi ősbemutatóra is sor kerül, ekkor hangzik el Fekete-Kovács Kornél szárnykürtre és hegedűre írott kettősversenye.

Az est különlegessége, hogy a hangversenyen a zeneszerző alkotótársa és barátja, a Pannon Filharmonikusok nemrég leköszönt koncertmestere, Bujtor Balázs lép fel szólistaként.

A zenekart Kovács László vezényli, őt a pécsiek több crossover koncert karmestereként már láthatták a színpadon. A hangversenyen nemcsak a jazz rajongói részesülnek különleges élményben, ugyanis egy nagyon ritkán játszott, monumentális, magával ragadó erejű művet: Stravinsky Tavaszi áldozatát is műsorra tűzte a zenekar.

Fekete-Kovács Kornél
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés