bezár
 

film

2018. 03. 13.
Ízelítő a 11. Észt hét filmrepertoárjából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ízelítő a 11. Észt hét filmrepertoárjából A filmeket a Művész moziban március 23. és 25. között lehet megnézni.

Március 23. A lánc vége

A nüanszokban gazdag és finoman szőtt helyzetkomikummal fűszerezett film Paavo Piik díjnyertes színdarabja alapján készült. A cselekmény a Lánc nevű külvárosi gyorsétteremben játszódik, a bezárás előtti napon. Egymást váltják a vevők, mindannyian valamilyen határhoz érkeztek és tanácstalanul toporognak a saját életükben. Jönnek a maguk buborékjában, amely a Láncban kipukkad, és a pult mögött álló lány, aki mindennek szem- és fültanúja, lassan kezdi úgy érezni, hogy nála is betelt a pohár. A film nemzetközi premierje a rangos Karlovy Vary filmfesztivál East of the West szekciójában volt.

Március 24. Amikor a legkevésbé várod

A fiatalságának utolsó éveit taposó, magányos Viivi egy reggel ismeretlen férfit talál maga mellett az ágyban. Pánikszerűen próbálja összerakni az előző este történéseit. Kiderül, hogy élete egyik legpocsékabb napját tudhatja maga mögött: fájó váll, késés a munkából, orvosi diagnózis, kiadós veszekedés a hülye főnökével és mindezek természetes folyományaként az este a kocsmában, ahol rájön, hogy bármennyire is igyekszik az ember, minden a szerencsén múlik. A férfi, akit Viivi a lepedőjén talál, az ötvenedik évéhez közeledő barátságos természetű Andres. Nap, mint nap szinte hivatásszerűen kudarcot vall valamiben. Egy este a kedvenc kocsmájában táncolni kezd egy csinos idegen nővel.

Március 25. A bácsi, aki hasonlít rám

A Cseresznyés dohány rendezőpárosának új tragikomédiája a ránk kényszerített közelségről, a boldogságkeresésről és a megbocsátásról szól. Hugo, a válás utáni depressziótól szenvedő zenekritikus az életét próbálná újratervezni a vidéki nyaralóban, amikor váratlanul betoppan jazz-zenész apja, Raivo. A szekáns öregember közli, hogy hamarosan befejezi földi útját, és elvárja, hogy utolsó napjaiban egyetlen fia gondoskodjon róla. Amikor egy vonzó pszichiáter jelenik az életükben, apa és fia versengeni kezd a figyelméért. Az öreg egyre kínosabb helyzeteket teremt a romantikus terveket dédelgető Hugo számára, akiben egyre erősebb a gyanú, hogy az apjának valójában kutya baja sincs.

Még a 11. Észt hétről

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés