bezár
 

film

2018. 03. 13.
Ízelítő a 11. Észt hét filmrepertoárjából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ízelítő a 11. Észt hét filmrepertoárjából A filmeket a Művész moziban március 23. és 25. között lehet megnézni.

Március 23. A lánc vége

A nüanszokban gazdag és finoman szőtt helyzetkomikummal fűszerezett film Paavo Piik díjnyertes színdarabja alapján készült. A cselekmény a Lánc nevű külvárosi gyorsétteremben játszódik, a bezárás előtti napon. Egymást váltják a vevők, mindannyian valamilyen határhoz érkeztek és tanácstalanul toporognak a saját életükben. Jönnek a maguk buborékjában, amely a Láncban kipukkad, és a pult mögött álló lány, aki mindennek szem- és fültanúja, lassan kezdi úgy érezni, hogy nála is betelt a pohár. A film nemzetközi premierje a rangos Karlovy Vary filmfesztivál East of the West szekciójában volt.

Március 24. Amikor a legkevésbé várod

A fiatalságának utolsó éveit taposó, magányos Viivi egy reggel ismeretlen férfit talál maga mellett az ágyban. Pánikszerűen próbálja összerakni az előző este történéseit. Kiderül, hogy élete egyik legpocsékabb napját tudhatja maga mögött: fájó váll, késés a munkából, orvosi diagnózis, kiadós veszekedés a hülye főnökével és mindezek természetes folyományaként az este a kocsmában, ahol rájön, hogy bármennyire is igyekszik az ember, minden a szerencsén múlik. A férfi, akit Viivi a lepedőjén talál, az ötvenedik évéhez közeledő barátságos természetű Andres. Nap, mint nap szinte hivatásszerűen kudarcot vall valamiben. Egy este a kedvenc kocsmájában táncolni kezd egy csinos idegen nővel.

Március 25. A bácsi, aki hasonlít rám

A Cseresznyés dohány rendezőpárosának új tragikomédiája a ránk kényszerített közelségről, a boldogságkeresésről és a megbocsátásról szól. Hugo, a válás utáni depressziótól szenvedő zenekritikus az életét próbálná újratervezni a vidéki nyaralóban, amikor váratlanul betoppan jazz-zenész apja, Raivo. A szekáns öregember közli, hogy hamarosan befejezi földi útját, és elvárja, hogy utolsó napjaiban egyetlen fia gondoskodjon róla. Amikor egy vonzó pszichiáter jelenik az életükben, apa és fia versengeni kezd a figyelméért. Az öreg egyre kínosabb helyzeteket teremt a romantikus terveket dédelgető Hugo számára, akiben egyre erősebb a gyanú, hogy az apjának valójában kutya baja sincs.

Még a 11. Észt hétről

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Békeidő
70. Berlinale, 2020. február 20–március 1.

Más művészeti ágakról

irodalom

Egy sokoldalú szerző társaságában Egy sokoldalú szerző társaságában
Újra volt irodalmi rendezvény a Kis Présházban
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról
színház

Színház a koronav közepén (2) Színház a koronav közepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés