bezár
 

színház

2018. 04. 27.
Közösséget építünk
Kötetbemutató a Fővárosi Nagycirkuszban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közösséget építünk Bemutatják Gy. Dobos Mariann Közösséget építünk - Egy látássérült szervezet élete című kötetét a Fővárosi Nagycirkuszban csütörtökön a vakvezető kutyák világnapjához kapcsolódva.

A kötetet a szerző, valamint a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGyKE) képviselői adják át a társulat művészeinek - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója.

Szkéné színház

Közösséget építünk könyvborítójaA Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének javaslatára 1994 óta április 27-én tartják a vakvezető kutyák világnapját, s erre készülve rendezik meg a könyv cirkuszbeli bemutatóját - fűzte hozzá Fekete Péter.

Az igazgató azt is kiemelte: a kötet kitér az akadálymentesített (audionarrált) cirkuszi előadásokra, amelyek bevezetésében a Fővárosi Nagycirkusz világelső, így elérhetővé teszi ezt a nonverbális művészeti műfajt a vak és gyengénlátó nézők számára is. 

A főigazgató elmondta, hogy a fővárosi intézménybe rendszeresen ellátogatnak 20-30 fős, vakokból és gyengénlátókból álló csoportok, amelyek narrátorok segítségével élvezhetik a műsort. Legközelebb péntek este tartanak akadálymentesített előadást a Richter Flórián Cirkuszban Szombathelyen.
 

A képek a Fővárosi Nagycirkusz, illetve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete honlapjáról származnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés