bezár
 

színház

2018. 04. 27.
Közösséget építünk
Kötetbemutató a Fővárosi Nagycirkuszban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közösséget építünk Bemutatják Gy. Dobos Mariann Közösséget építünk - Egy látássérült szervezet élete című kötetét a Fővárosi Nagycirkuszban csütörtökön a vakvezető kutyák világnapjához kapcsolódva.

A kötetet a szerző, valamint a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGyKE) képviselői adják át a társulat művészeinek - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója.

Szkéné színház

Közösséget építünk könyvborítójaA Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének javaslatára 1994 óta április 27-én tartják a vakvezető kutyák világnapját, s erre készülve rendezik meg a könyv cirkuszbeli bemutatóját - fűzte hozzá Fekete Péter.

Az igazgató azt is kiemelte: a kötet kitér az akadálymentesített (audionarrált) cirkuszi előadásokra, amelyek bevezetésében a Fővárosi Nagycirkusz világelső, így elérhetővé teszi ezt a nonverbális művészeti műfajt a vak és gyengénlátó nézők számára is. 

A főigazgató elmondta, hogy a fővárosi intézménybe rendszeresen ellátogatnak 20-30 fős, vakokból és gyengénlátókból álló csoportok, amelyek narrátorok segítségével élvezhetik a műsort. Legközelebb péntek este tartanak akadálymentesített előadást a Richter Flórián Cirkuszban Szombathelyen.
 

HIRDETÉS

banner

A képek a Fővárosi Nagycirkusz, illetve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete honlapjáról származnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Rab Gyula tenor énekművésszel az énektanulmányok adta lehetőségekről, szerepeiről, hatásról és sikerről
színház

Kéken vérző szívek Kéken vérző szívek
Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában
színház

Audiovizuális színházélmény mindenkinek Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra

Más művészeti ágakról

gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
The Lazys: Tropical Hazards (2018)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés