bezár
 

színház

2018. 04. 27.
Közösséget építünk
Kötetbemutató a Fővárosi Nagycirkuszban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Közösséget építünk Bemutatják Gy. Dobos Mariann Közösséget építünk - Egy látássérült szervezet élete című kötetét a Fővárosi Nagycirkuszban csütörtökön a vakvezető kutyák világnapjához kapcsolódva.

A kötetet a szerző, valamint a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGyKE) képviselői adják át a társulat művészeinek - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója.

Szkéné színház

Közösséget építünk könyvborítójaA Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetségének javaslatára 1994 óta április 27-én tartják a vakvezető kutyák világnapját, s erre készülve rendezik meg a könyv cirkuszbeli bemutatóját - fűzte hozzá Fekete Péter.

Az igazgató azt is kiemelte: a kötet kitér az akadálymentesített (audionarrált) cirkuszi előadásokra, amelyek bevezetésében a Fővárosi Nagycirkusz világelső, így elérhetővé teszi ezt a nonverbális művészeti műfajt a vak és gyengénlátó nézők számára is. 

A főigazgató elmondta, hogy a fővárosi intézménybe rendszeresen ellátogatnak 20-30 fős, vakokból és gyengénlátókból álló csoportok, amelyek narrátorok segítségével élvezhetik a műsort. Legközelebb péntek este tartanak akadálymentesített előadást a Richter Flórián Cirkuszban Szombathelyen.
 

A képek a Fővárosi Nagycirkusz, illetve a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete honlapjáról származnak.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában
Interjú Ladányi Andreával magyarországi és külföldi tapasztalatairól, lehetőségeiről
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből

Más művészeti ágakról

art&design

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
irodalom

Kiút a közönyből Kiút a közönyből
Anne Cathrine Bomann: Agathe, fordította Petrikovics Edit, Jelenkor Kiadó, 2019
Andrew Rossi: Az igazság nyomában: Félretájékoztatás és az álhírek ára
Spike Lee: Az 5 bajtárs


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés