bezár
 

színház

2018. 05. 19.
Ürgék és Ithaka - az évad utolsó bemutatói a Katona József Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ürgék és Ithaka - az évad utolsó bemutatói a Katona József Színházban Két új darabot tűz műsorra a hétvégén a Katona József Színház: az Ürgék Pelsőczy Réka rendezésében péntektől látható a Kamrában, az Ithaka című produkciót pedig Székely Kriszta rendezésében szombaton mutatják be a nagyszínpadon.

A Férfitörténetek a zenés Kelet-Közép-Európából alcímet viselő Ürgék tulajdonképpen dokumentumszínház - és mégsem az. Férfitörténetek - interjúkból összeálló, folyamatosan formálódó szöveggel. Hétköznapi emberek mesélnek hétköznapi dolgokról egy hétköznapi helyzetben - olvasható az előadásról a színház honlapján.

Szkéné színház

Mint írják, az előadás szubjektív korrajz és női látlelet a férfiakról, sok zenével és humorral. A produkció szövegét Pelsőczy Réka és Török Tamara állította össze. Az előadásban Ujlaki Dénes, Szacsvay László, Bán János, Tasnádi Bence, Dér Zsolt, Pálmai Anna és Pálos Hanna játszik. A díszletet Kálmán Eszter, a jelmezeket Keszei Borbála tervezte. A produkció zenei vezetője Wagner-Puskás Péter, koreográfusa Fejes Kitty. Az előadást 16 éven felülieknek ajánlják.

Az évad utolsó bemutatója Homérosz Odüsszeia című eposza alapján az Ithaka lesz, amelyet Székely Kriszta állít színpadra. A szövegkönyvet Závada Péter és Szabó-Székely Ármin jegyzi. i

"Odüsszeusz a héroszok hérosza, férfiideál, apa, férj, politikus, felfedező, filozófus, womanizer". Húsz éven keresztül vágyik Ithakába, de a legrövidebb útnál mindig jobban érdekli, hogy mi várja a szomszédos szigeten. Lehet-e a bolyongás életforma, vagy előbb-utóbb muszáj hazamenni? - teszik fel a kérdést az alkotók.

Az előadásban Bodnár Erika, Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Kiss Eszter, Mészáros Blanka, Nagy Ervin, Ónodi Eszter, Rezes Judit és Rujder Vivien szerepel. A jelmezeket Pattantyus Dóra, a díszletet Balázs Juli tervezte. A koreográfia Hód Adrienn, a zene Matisz Flóra Lili, a világítástervezés Bányai Tamás munkája.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés