bezár
 

építészet

2018. 12. 20.
Hashim Sarkis a 17. Építészeti Biennále kurátora
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hashim Sarkis a 17. Építészeti Biennále kurátora A Velencei Biennále igazgatótanácsa kedden Hashim Sarkis libanoni építészt nevezte ki a 17. Építészeti Biennále kurátorává.

Hashim Sarkis, aki 1998-ban alapította meg építészirodáját Bostonban és Bejrútban, 2015 óta a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) Építészeti és Tervezési Iskolájának dékánja. 2016-ban zsűritag volt a velencei építészeti biennálén, építészirodája 2014-ben az Egyesült Államok, 2010-ben pedig Albánia pavilonjának elkészítésében működött közre.

A Harvard Egyetemen doktorált építész számos könyv és szakcikk szerzője, amelyek a modern építészet történetével és elméletével foglalkoznak.  

A biennále igazgatótanácsának elnöke, Paolo Baratta kiemelte, hogy Sarkis "olyan kurátor, aki különösen tisztában van azokkal a témákkal és kritikus pontokkal, amelyeket a mai társadalom különböző, egymással ellentétes valóságai jelentenek az életterünkben".

"A világ új kihívások elé állítja az építészetet. Nagy várakozással tekintek a világ minden tájáról részt vevő építészekkel való közös munka elé, amelynek során együtt találhatjuk ki, hogyan feleljünk meg ezeknek a kihívásoknak" - fogalmazott közleményében Sarkis, egyúttal köszönetet mondva Barattának és a biennálénak a felkérésért.

Az 55 éves Sarkis Yvonne Farrelltől és Shelley McNamarától veszi át a kiállítás kurátori posztját.

Az igazgatói testület kedden a 17. velencei építészeti biennále dátumát is bejelentette: a rendezvényt 2020. május 23-tól november 29-ig tartják meg.
 

nyomtat

További írások a rovatból

építészet

Koncepció, kontextus, térbeliség Koncepció, kontextus, térbeliség
3h_3ház a Fugában
építészet

Nagy vágyak földje Nagy vágyak földje
Bojár Iván András – Darabos György: Nagy Káli Könyv. Ivon Kiadó, 2015. 467 oldal.

Más művészeti ágakról

Válogatott német és osztrák gyerekkönyvek
Kurta Niké és Tési Dóra Doboz című előadása a Jurányiban
színház

Kinek az ügye? Kinek az ügye?
Az ügy – avagy a Normális Eljárás a Katona József Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés