bezár
 

film

2019. 02. 28.
Jön a 11. Budapesti Építészeti Filmnapok
Kortárs építészet és design a filmvásznon, a Toldi moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 7-10. között rendezik meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi Moziban. A fesztivált szervező Kortárs Építészeti Központ (KÉK) immár 11 éve hozza el évről-évre Budapestre a legjobb építészettel és a várossal foglalkozó filmeket. A 26 filmből álló válogatást 11 tematikus blokkba osztva, eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik, melyek Magyarországon kizárólag a Budapesti Építészeti Filmnapokon lesznek láthatóak.

A fesztivált Apokalipszis később szlogennel rendezi a Kortárs Építészeti Központ. A haladás egyre inkább elválaszthatatlan a pusztító mellékhatásoktól. Mennyit és meddig építhetünk még ezen a bolygón? Meddig tart a töretlen növekedés, és az újabb építőipari őrület? Demokratikusabb lesz-e a városfejlesztés a videojátékok vagy a drónok használatával? Hogyan változik az építőipar, ha a földszinti bejáratok helyét a tetőtéri leszállópályák veszik át? És hová lehet még elrejtőzni, ha valaki mégis inkább behúzná a kéziféket?

Superdesign

Francesca Molteni: Superdesign

A fesztivál széles közönség számára kínál új nézőpontokat a városi átalakulások nyomon követéséhez. A film az egyik leginkább hozzáférhető médium, mely segít megérteni és kritikusan viszonyulni a városok működésének, tervezhetőségének összetettségéhez. A sokszínű témák mellett a fesztivál különlegessége a műfaji változatosság: építészportré, városutópiákról szóló történelmi dokumentumfilm, egy-egy elhibázott tervezési folyamatról feltáró riportfilm, sci-fi a jövő városáról, elképzelt városokról szóló animáció mind-mind látható lesz a Budapesti Építészeti Filmnapokon.

Superdesign

Francesca Molteni: Superdesign

Az eseménysorozat nyitófilmje Andrei Dascalescu A Petrilla bolygó című dokumentumfilje. A fesztiválon többek között Pim Zwier Magányos építés, Emilia Rosmini Pantarei Pantanella, Boris Benjamin Bertram Emberi menedék, Nicolas Wagnières Hotel Jugoslavija, Chad Freidrichsis Kísérleti város, Anders Eklund Játék a való világban című filmjét lehet majd megtekinteni.

Részletes program az esemény honlapján vagy Facebook-oldalán tekinthető meg.

A filmekre előzetes jegyváltás február végétől lehetséges a Toldi mozi honlapján, valamint a Toldi mozi jegypénztárában (Bajcsy Zsilinszky út 36-38.).

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

Borító- és leadképek:

Francesca Molteni: Superdesign – Az olasz radikális design 1965-1975

Máté Albert és Potyondi Gergő: CLARABÓIA

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Francis Ford Coppola: Apokalipszis most
Harmony Korine: Túltolva
Szász Attila: Apró mesék

Más művészeti ágakról

építészet

Hatalmas méhkaptárra emlékeztető építmény New Yorkban
Thomas Heatherwick nagyot álmodott
színház

Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje Hősök, árulók, bohócok: Coriolanus és a művészet egyesítő ereje
Az ukrán Ivan Franko Nemzeti Drámai Színház vendégjátéka a MITEM-en
Ivan & The Parazol lemezbemutató koncert, Akvárium Klub, 2019. 05. 03.
art&design

Publikus '90-es évek Publikus '90-es évek
A Publikus magánügyek. A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben című kiállításról a szentendrei MűvészetMalomban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés