bezár
 

zene

2019. 03. 24.
Ken Vandermark és a Marker koncertje Budapesten
2019. március 25, 20:00, Lumen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ken Vandermark és a Marker koncertje Budapesten Ken Vandermark újra Magyarországon, a Lumenben fog workshopot tartani és koncertet adni. A workshop vasárnap napközben lesz, aznap este pedig több szettben saját zenekara, a Marker, és a Grencsó Kollektíva tagjai adnak egy teljesen improvizatív koncertet. Hétfőn este pedig Vandermark és a Marker koncertjét hallhatjuk.

A Chicago-i szaxofonos, klarinétos, zeneszerző és improvizátor az amerikai avantgárd jazz egyik legkiemelkedőbb alakja. Tavalyi turnéján is játszott már a Lumenben, a helyszín és zenei közege annyira megtetszett neki, hogy idén visszatér, hogy két koncertet is adjon - saját zenekarával és magyar zenészekkel. 

Klasszikus kedvencek 2018.

Vandermark Hétfőn este a Vandermark és a Marker koncertjét hallhatják az érdeklődők:
Ken Vandermark - szaxofon és fúvós hangszerek
Andrew Clinkman - gitár
Steve Marquette - gitár
Macie Stewart - billentyűs hangszerek és hegedű
Phil Sudderberg - dob

A Marker zenéje kiterjeszti a hagyományos hangszerelést egy improvizáló kvintettre. Zenéjüket áthatja Bernie Worrell billentyűs munkássága a Parliament Funkadelic és a Talking Heads zenekarokkal, inspirálja még őket a kortárs klasszikus zene, a post-punk együttesek gitározása - például a Wire és The Ex -, illetve a Brazil groove módszerek, az Afro-Beat és a funk. 

A workshop vasárnap napközben lesz, aznap este pedig több szettben saját zenekara, a Marker és a Grencsó Kollektíva tagjai adnak egy teljesen improvizatív koncertet.
Belépő: 2500 HUF (Az ár a hétfő esti koncertre vonatkozik! A workshop-ra külön jelentkezni is kell: https://bit.ly/2HK0pGb ) 

Az esemény elérhető facebookon ITT.

 

Fotó: Julia Dratel, és Vandermark wikipedia oldaláról 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nagy Csaba és Sárai Gábor lantduettje a Régi Zene Napján
Rohmann Ditta Bach-sorozata
Slayer, Final World Tour, Bécs, Wiener Stadthalle, 2018. november 23.
Nagy Ákos zeneszerző téridőről, 4D-ről, kapitalizmusról – és persze komponálásról

Más művészeti ágakról

Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
Annet Huizing: Hogyan írtam véletlenül egy könyvet?
Crossover a Négyszoba Galériában
Harmony Korine: Túltolva


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés