bezár
 

zene

2019. 04. 07.
Lackfi-versek a Fugato Orchestra előadásában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lackfi-versek a Fugato Orchestra előadásában Hibrid dalok címmel közös koncertet ad a Fugato Orchestra és Lackfi János a költészet napján, április 11-én Tatabányán, majd 24-én a fővárosi Barabás Villában is. A műsor Lackfi Jánosnak a zenekar számára írt új szövegeire és korábbi verseire épül, a zeneszámokat összefűző szövegeket pedig a verses koncerten a szerző adja majd elő.    

Mint írták, az elektronikával, dobbal, basszusgitárral és énekesekkel kiegészített szimfonikus kamaraegyüttes, a Fugato Orchestra vezetője, Alpár Balázs a különböző műfajok energiáit egyesíti hibrid zenéjében. A Fugato Orchestra világában így a régi és a modern, a könnyű- és a komolyzene egymást erősítve talál egymásra. A zenekar tavaly mutatta be Lackfi János Te is, én is című verse alapján készült dalát, de az együttműködés ötlete korábbra nyúlik vissza.


Három évvel ezelőtt dolgoztak először együtt, tavaly Lackfi János blogszövegeiből írt Alpár Balázs tizenkét dalt a Netentúli történetek című színdarabhoz. Lackfi János azt emelte ki, hogy a Fugato Orchestra nagy bátorsággal párosítja a mait a tegnapival, a száz évvel ezelőttit az ötszáz évvel ezelőttivel.

 

A kép forrása: barabasvilla.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés