bezár
 

film

2019. 05. 17.
Fórum a jó dokfilmes történetekért
New Era – New Adventure pitchfórum a Cseh Centrumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dokumentumfilmesek gyakran kutakodnak jó sztorik után, amelyeket megfilmesíthetnek. Itt az idő, hogy a történetek birtoklói és a filmesek megismerjék egymást! A New Era – New Adventure fórumot 2019. május 24-én azért rendezik meg a Cseh Centrumban, hogy különleges, nagy hatással bíró történeteket mutassanak be filmes és médiaszakemberek számára, akik ezeket a sztorikat a filmművészet eszközeivel tovább mesélhetik, népszerűvé tehetik.

A tapasztalatok szerint a civil kezdeményezések tevékenységei és eredményei alulreprezentáltak a médiában, még akkor is, ha munkájuk gyakran vezet úttörő mozgalomhoz vagy az emberek szükségeihez igazodó új, hasznos ötletekhez. A New Era – New Adventure egy olyan új, innovatív kezdeményezés Magyarországon, amelyen civilek bemutathatják történeteiket azzal a céllal, hogy munkásságuk filmszakmai alkotókat inspiráljon, akik láthatóvá tehetik ezeket az tevékenységeket.

A New Era – New Adventure kezdeményezés nemzetközi térben, a visegrádi országok részvételével megtartott vizuális kommunikációs workshopokkal indult – Budapesten, Trnavában, Prágában és Varsóban – melyeken a civil szervezetek lehetőséget kaptak arra, hogy filmes szakemberektől vizuális kommunikációs technikákat sajátítsanak el, és gyakorlatot szerezzenek online kommunikációban. A képzés segítséget nyújtott a szervezeteknek abban, hogy tevékenységüket, céljaikat újszerűen, figyelemfelhívó módon mutassák be a társadalomnak.

New Era Pitch

A májusi New Era Pitchfórumon az a nyolc civil szervezet – két-két magyar, szlovák, cseh és lengyel csapat – mutatkozik be, amelyek munkáit a legkiemelkedőbbnek találták a szervezők a képzés során. Tevékenységüket – amelyek népszerűsítéséhez támogatókat keresnek – a képzéseken elsajátított technikákkal mutatják be egyperces videókkal és 
prezentációkkal.

Az esemény célja, hogy a bemutatkozó civil kezdeményezések megtalálják azokat a partnereket – médiaszakembereket és alkotókat –, akik történeteiket tovább mesélik. A kezdeményezés első kézből származó sztorikkal újítja meg a filmművészetet azzal, hogy kapcsolatot alakít ki a terepről érkező témák és az alkotók között. A szervezők a fórumon 
lehetőséget biztosítanak minden szereplő számára együttműködések kialakítására, amelynek segítségével hiteles filmek készülhetnek.

A New Era – New Adventure szervezői a fórumra dokumentumfilm-készítőket, médiaügynökségeket, szponzorokat és a sajtó képviselőit várják, akik anyagiakkal, tanácsadással vagy a történetek tovább mesélésével segíteni tudják a civil szervezeteket.

A Visegrad Fund támogatásával megszervezett rendezvényt 2019. május 24-én, pénteken szervezik meg a Cseh Centrumban, a szervező a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány nonprofit szervezet, amelynek célja a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése dokumentumfilmek segítségével. Projektet a Good Pitch inspirálta, amit a Doc Society 
jegyez világszerte.

További információk az esemény Facebook-oldalán olvashatóak. 

Forrás: Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány

Képek: New Era – New Adventure Facebook

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Ari Aster: Fehér éjszakák
50 éves a Szelíd motorosok, Dennis Hopper és Peter Fonda klasszikusa
Interjú Pálos Gergely operatőrrel kétlakiságról, kapcsolatépítésről, valamint a svéd és a magyar fényviszonyok különbségeiről
Interjú Tóth Luca animációsfilm-rendezővel networkingről, az animáció esélyeiről és a VIII. kerületről

Más művészeti ágakról

irodalom

Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot Amikor egy csapat művész öt napra elfoglalja Kámot
Ilyen volt a III. Nyolc Ág Művésztábor
art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Mészöly Ágnes - Molnár T. Eszter: Az Emberek Országa


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés