bezár
 

zene

2019. 07. 27.
Átadták a Fehér Ilona Hegedűverseny díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a Fehér Ilona Hegedűverseny díjait Japán, grúz és tajvani versenyzőnek ítélték oda a III. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny díjait gálaműsor keretében péntek este a Zeneakadémia Solti termében. 

A rangos nemzetközi megmérettetésen 12 versenyző került a döntőbe, amelyen a legfiatalabb 9-12 éves korosztályban a 11 éves japán Yume Tomita érdemelte ki az első díjat. A 13-15 éves korosztályban a 15 éves grúz Miriam Obolashvili nyert, a 16-18 évesek csoportjában a 18 éves tajvani Csin Csien végzett az első helyen. 

Második helyezést ért el Kelemen Gáspár (Magyarország), Benedetta Fiechter (Olaszország) és Doga Altinok (Törökország). Harmadik helyen a török Defne Güngör, a kanadai Evan Pyne és a magyar Kovács Sára végzett. A három korosztályban versenyző hegedűs növendékeket a világ legjelentősebb hegedűtanáraiból és hegedűművészeiből álló nemzetközi zsűri értékelte, a zsűri elnöke Shlomo Mintz, Fehér Ilona egykori tanítványa volt. 

Shlomo Mintz a verseny díjátadóján elmondta, hogy sikeres évet zártak a nemzetközi Fehér Ilona Hegedűverseny történetében, ami a szervezés és a lebonyolítás mellett annak volt köszönhető, hogy nagyon felkészült növendékeket fogadhattak a versenyen.

A július 17. és 26. között rendezett versenyt óriási érdeklődés kísérte a Budai Vigadóban és az élő online közvetítés segítségével sokan követték távolból is az eseményeket.

A kép forrása: zeneakademia.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés