bezár
 

színház

2019. 08. 22.
Erdélyi turnén a Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erdélyi turnén a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Öt állomásos erdélyi turnét kezd szerdán a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja címmel. A  turnén a Táncrapszódia és a Kalotaszeg című előadásaikat láthatja az erdélyi közönség. 

Szerdán Szatmárnémetiben, csütörtökön és pénteken Margittán, vasárnap Brassóban, míg hétfőn Marosvásárhelyen lép fel a hivatásos néptáncegyüttes. Marosvásárhelyen a nagy érdeklődésre való tekintettel ráadás előadást is tartanak. A nemzeti táncegyüttes sokszínű repertoárja a történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a dramatikus táncszínházi előadásoktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjed.

Szkéné színház

Táncrapszódia és a Kalotaszeg előadásaikkal az előadók az est során a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különösen nagy hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. A Kárpát-medence táncait felvonultató előadásaikkal novemberben is útra kelnek, hogy részt vegyenek egy néptánctalálkozón Székelyudvarhelyen, de ellátogatnak Sepsiszentgyörgyre és Kolozsvárra, hogy ízelítőt adjanak a magyar néphagyományokból, és tisztelegjenek II. Rákóczi Ferenc emléke előtt.

A kép forrása: mnte.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
John a Latinovitsban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés