bezár
 

zene

2019. 09. 30.
Koncerttel emlékezik egyik alapítójára a Prelude Vegyeskar
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Koncerttel emlékezik egyik alapítójára a Prelude Vegyeskar Bárdos Lajos születésének 120. és G. Horváth József születésének 90. évfordulóján mestereire emlékezik hangversennyel a Prelude Vegyeskar.

Kilencvenéves lenne G. Horváth József karnagy, aki Bárdos Lajos zeneszerző vejeként és tanítványaként meghatározó alakja volt a magyar kórusművészetnek az ötvenes évektől egészen a kilencvenes évek végéig. A Prelude Vegyeskarban éneklők azon korosztályba tartoznak, akik G. Horváth Józsefnek, később pedig tanítványának, Kabdebó Sándornak köszönhetően közvetetten Bárdos Lajos útmutatásai alapján szólaltatják meg a zeneszerző jól ismert és ritkán előadott remekműveit, köztük olyan nagyszabású alkotásokat, mint a Jeremiás próféta könyörgése vagy a Magyarországon és világszerte máig legnépszerűbb egyházi Bárdos-mű, a megrázó élményre komponált Libera me, illetve a magyar népzenei motívumokat felhasználó Első népdalrapszódia.

Bárdos Lajos születésének 120. és G. Horváth József születésének 90. évfordulóján mestereire emlékezik hangversennyel a Prelude Vegyeskar a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében 2019. október 6-án 17 órakor, ahol a 20. századi kóruszene-irodalom meghatározó művei mellett elhangzanak az a cappella muzsika remekművei is Lassustól Lisztig.

Vezényel: dr. Kabdebó Sándor

A koncert helyszíne: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, Díszterem, 1114 Budapest, Villányi út 27.
Időpont: 2019. október 6., vasárnap, 17 óra
A belépés díjtalan.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés