bezár
 

zene

2019. 10. 16.
Bogányi Gergely és Szinetár Miklós idézi meg Lisztet a Zongoraáriák jótékonysági esten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bogányi Gergely és Szinetár Miklós idézi meg Lisztet a Zongoraáriák jótékonysági esten Bogányi Gergely zongoraművész és Szinetár Miklós rendező idézi meg a 19. századi virtuóz zongorista-zeneszerző alakját a Zongoraáriák elnevezésű jótékonysági esten október 21-én a budapesti Erkel Színházban.

Liszt Ferenc életének egyik meghatározó eleme volt a köz hasznát szolgáló jótékonyság, ezért október 22-i születésnapjának alkalmából a Magyar Állami Operaház minden évben jótékonysági koncertet ad az Őrzők Alapítvány javára, ami a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek javát szolgálja. A jótékonysági koncert fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége - közölte a dalszínház kedden az MTI-vel.

Bogányi Gergely zongoraművész Aczél Andrással, az est rendezőjével közösen a tematikához illő műsorba olyan műveket válogatott, mint a Szerelmi álmok-ciklus harmadik darabja, a Magyar rapszódiákat képviselő Rákóczi-induló, a Winterreise-átiratok részletei, az I. Mephisto keringő, két csárdás, A Villa d'Este szökőkútjai és az Izolda szerelmi halála operaátirat.

Idén Szinetár Miklós, a Magyar Állami Operaház címzetes főigazgatója, örökös tagja és mesterművésze az 1982-ben készített Liszt Ferenc című, 16 részes életrajzi televíziós sorozata alapján eleveníti fel a világhírű zongorista-zeneszerző életútját.

A Hegedűs D. Géza és Darvas Iván főszereplésével készült alkotásból vett bejátszások a gyerekkortól romantikus szerelmi kapcsolatain át vezetnek, a zene megújítására tett törekvésein és Wangerhez fűződő barátsága felé, de bemutatja a világot járó, magyarságára mégis mindig büszke művész csaknem minden oldalát.

Kép forrása itt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről
Fischer Iván változata A Müpában
Mozart in the Jungle

Más művészeti ágakról

irodalom

Kidobni a metafizikát Kidobni a metafizikát
Kritika Purosz Leonidasz „Egy férfi sosem hagyja félbe” című kötetéről (Magvető, 2019)
Beszélgetés Martina Matlovicovával a Virányosi Közösségi Házban
színház

Drágám, megjöttek a perverzek! Drágám, megjöttek a perverzek!
Többszörös orgazmus a Budapesti Anarchista Színház előadásában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés