bezár
 

zene

2019. 10. 16.
Bogányi Gergely és Szinetár Miklós idézi meg Lisztet a Zongoraáriák jótékonysági esten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bogányi Gergely és Szinetár Miklós idézi meg Lisztet a Zongoraáriák jótékonysági esten Bogányi Gergely zongoraművész és Szinetár Miklós rendező idézi meg a 19. századi virtuóz zongorista-zeneszerző alakját a Zongoraáriák elnevezésű jótékonysági esten október 21-én a budapesti Erkel Színházban.

Liszt Ferenc életének egyik meghatározó eleme volt a köz hasznát szolgáló jótékonyság, ezért október 22-i születésnapjának alkalmából a Magyar Állami Operaház minden évben jótékonysági koncertet ad az Őrzők Alapítvány javára, ami a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek javát szolgálja. A jótékonysági koncert fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége - közölte a dalszínház kedden az MTI-vel.

Bogányi Gergely zongoraművész Aczél Andrással, az est rendezőjével közösen a tematikához illő műsorba olyan műveket válogatott, mint a Szerelmi álmok-ciklus harmadik darabja, a Magyar rapszódiákat képviselő Rákóczi-induló, a Winterreise-átiratok részletei, az I. Mephisto keringő, két csárdás, A Villa d'Este szökőkútjai és az Izolda szerelmi halála operaátirat.

Idén Szinetár Miklós, a Magyar Állami Operaház címzetes főigazgatója, örökös tagja és mesterművésze az 1982-ben készített Liszt Ferenc című, 16 részes életrajzi televíziós sorozata alapján eleveníti fel a világhírű zongorista-zeneszerző életútját.

HIRDETÉS

banner

A Hegedűs D. Géza és Darvas Iván főszereplésével készült alkotásból vett bejátszások a gyerekkortól romantikus szerelmi kapcsolatain át vezetnek, a zene megújítására tett törekvésein és Wangerhez fűződő barátsága felé, de bemutatja a világot járó, magyarságára mégis mindig büszke művész csaknem minden oldalát.

Kép forrása itt.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Green Day: Father of All Motherfuckers (2020)
Opera a karanténból: Verdi Aidája a La Monnaie előadásában
Felsejlenek az emberi gesztusok Krúbi új lemezén

Más művészeti ágakról

art&design

Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos Művészeti oktatás és továbbtanulási kisokos
Válaszok arra, hogy miért, hogyan, illetve hova tovább?
art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés