bezár
 

irodalom

2019. 10. 25.
Bolyongó üstökös
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bolyongó üstökös Bolyongó üstökös címmel, a Petőfi-kultusz alakváltozásairól nyílik kiállítás 2019. október 28-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kalla Zsuzsa, a kiállítás kurátora kiemelte: a kamaratárlat egy különleges, kísérleti kiállítás, amely - szemben a PIM nemrég felújított, számos interaktív eszközt, multimédiás pontot is felvonultató, Petőfi Sándorról szóló állandó kiállításával - kizárólag műtárgyakkal próbál meg hatni a látogatóra. A kiállítás anyaga képzőművészeti alkotásokból, festményekből, szobrokból, grafikákból, díszkiadásokból és alkalmi kiadványokból, emlékbeszédekből áll össze, amelyek közül sokat még sosem láthatott a közönség.

A formabontó kiállítás négy kiemelt évfordulóra (1899, 1923, 1949, 1973) fókuszál, és azt mutatja meg, hogyan ünnepelte a költőt a magyar társadalom különböző időszakokban - fűzte hozzá.

A Bolyongó üstökös - A Petőfi-kultusz alakváltozatai című tárlat október 29-től májusig tart nyitva. A kiállítás megnyitójára október 28-án, 18: 00 -kor mindenkit szeretettel várnak.

A megnyitó Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/380647652816118/

Kép forrása: pim.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

irodalom

Súlytalanul nehezedik Súlytalanul nehezedik
Moesko Péter, Megyünk haza, Műút, 2019.
irodalom

Huszonegyedik #11 Huszonegyedik #11
Történetmondás 2.0 - Játéktudomány és transzmedialitás
irodalom

Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban Az izoláció tematikája az izlandi irodalomban
Margó 2019 - Jón Kalman Stefánsson és Sigríður Hagalín Björnsdóttir

Más művészeti ágakról

Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
art&design

Én lenni, nem Én lenni, nem
Késői gondolatok az „új szenzibilitásról”*
színház

Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei Boncasztal és polgári szalon: az önzés terei
Hegymegi Máté Molière-rendezése a Radnóti Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés