bezár
 

irodalom

2019. 10. 25.
Bolyongó üstökös
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bolyongó üstökös Bolyongó üstökös címmel, a Petőfi-kultusz alakváltozásairól nyílik kiállítás 2019. október 28-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kalla Zsuzsa, a kiállítás kurátora kiemelte: a kamaratárlat egy különleges, kísérleti kiállítás, amely - szemben a PIM nemrég felújított, számos interaktív eszközt, multimédiás pontot is felvonultató, Petőfi Sándorról szóló állandó kiállításával - kizárólag műtárgyakkal próbál meg hatni a látogatóra. A kiállítás anyaga képzőművészeti alkotásokból, festményekből, szobrokból, grafikákból, díszkiadásokból és alkalmi kiadványokból, emlékbeszédekből áll össze, amelyek közül sokat még sosem láthatott a közönség.

A formabontó kiállítás négy kiemelt évfordulóra (1899, 1923, 1949, 1973) fókuszál, és azt mutatja meg, hogyan ünnepelte a költőt a magyar társadalom különböző időszakokban - fűzte hozzá.

A Bolyongó üstökös - A Petőfi-kultusz alakváltozatai című tárlat október 29-től májusig tart nyitva. A kiállítás megnyitójára október 28-án, 18: 00 -kor mindenkit szeretettel várnak.

HIRDETÉS

banner

A megnyitó Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/380647652816118/

Kép forrása: pim.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út? Unorthodox, avagy az egyetlen helyes út?
Deborah Feldman: Unorthodox – a másik út (Libri, 2020)
irodalom

Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz? Mitől tudsz olyan édes lenni, mint a méz?
Kálmán C. György: „Dehogyis terem citromfán”. Irodalomelméleti írások. Balassi Kiadó, Budapest, 2019, 240 oldal, 2600 Ft
irodalom

Beleolvasó egy alternatív Trianonba Beleolvasó egy alternatív Trianonba
Nézzünk bizakodva a múltba! című novelláskötettel jelentkezik a Cser Kiadó

Más művészeti ágakról

Kamaszlélektan szépirodalmi köntösben
színház

Ordító sokaság Ordító sokaság
Színház a karanténból: Jane Eyre színházban és neten 2 in 1


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés