bezár
 

irodalom

2019. 10. 25.
Bolyongó üstökös
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bolyongó üstökös Bolyongó üstökös címmel, a Petőfi-kultusz alakváltozásairól nyílik kiállítás 2019. október 28-án, a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Kalla Zsuzsa, a kiállítás kurátora kiemelte: a kamaratárlat egy különleges, kísérleti kiállítás, amely - szemben a PIM nemrég felújított, számos interaktív eszközt, multimédiás pontot is felvonultató, Petőfi Sándorról szóló állandó kiállításával - kizárólag műtárgyakkal próbál meg hatni a látogatóra. A kiállítás anyaga képzőművészeti alkotásokból, festményekből, szobrokból, grafikákból, díszkiadásokból és alkalmi kiadványokból, emlékbeszédekből áll össze, amelyek közül sokat még sosem láthatott a közönség.

A formabontó kiállítás négy kiemelt évfordulóra (1899, 1923, 1949, 1973) fókuszál, és azt mutatja meg, hogyan ünnepelte a költőt a magyar társadalom különböző időszakokban - fűzte hozzá.

A Bolyongó üstökös - A Petőfi-kultusz alakváltozatai című tárlat október 29-től májusig tart nyitva. A kiállítás megnyitójára október 28-án, 18: 00 -kor mindenkit szeretettel várnak.

A megnyitó Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/380647652816118/

Kép forrása: pim.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés