bezár
 

art&design

2019. 11. 08.
Még mindig már nem - Finisszázs
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még mindig már nem - Finisszázs November 10-én, vasárnap 16 órától rendezik meg a Még mindig már nem című kiállítás finisszázsát az aqb Project Space-ben. Először a kiállító művészek és a kurátor közötti beszélgetéssel egybekötött tárlatvezetésen vehetnek részt az érdeklődők, majd a Performing ZOMIA fesztivál keretében egy nemzetközi művészcsapat performanszát mutatják be két kínai videóművész vetítésével együtt.

A finisszázs programja

A Még mindig már nem című csoportos kiállítás zárónapi eseménye. Közös tárlatvezetés és beszélgetés a kiállító művészekkel: Gerhes Gáborral, Károlyi Zsigmonddal, Klimó Károllyal, Komoróczky Tamással, Lovas Ilonával és Szíj Kamillával. A beszélgetés moderátora Kukla Krisztián, a tárlat kurátora.

A kiállítás jövőt és múltat egymásba vetítő címe Samuel Beckett utolsó prózai szövegének, a Stirrings Still-nek a parafrázisa. Beckett az önmegfigyelés és az önreflexió testamentumszerű, a nyelv határait egyszerűségben és sűrítettségben megcélzó elbeszélését alkotta meg. Az állandósult nyughatatlanság képzetei, valamint az olvasás és írás ezúttal közös vonatkozási pontokként szerepelnek a képzőművészeti alkotótevékenység kérdései kapcsán. 

A tárlat résztvevőit az aqb egy évtizeddel ezelőtti születésénél bábáskodó Klimó Károly kérte fel, hogy osztozzanak a kiállítótéren. A csoportos kiállítás olyan műveket és helyspecifikus installációkat állít egymással párbeszédbe, amelyek kifejezetten a Stirrings Still alapszólamára, az önmegfigyelésre, a meghasadtságra és az időbeliségre vonatkoznak.



Performing ZOMIA performansz és vetítés

A Performing ZOMIA fesztivál keretében a finisszázst követően egy nemzetközi művészcsapat performanszát mutatjuk be két kínai videóművész vetítésével együtt az aqb Project Space-ben.

Performerek: Anik Wijayanti (Indonesia),  Daniel Aschwanden (AT), Aye Ko (Myanmar) and Intan Rafiza (Malaysia)

Videóművészek: Ge Yulu (CHN), He Liping (CHN)

Kurátor: Hongwei Duan

 

Időpont: 2019. november 10. vasárnap 16:00 - 19:00

Helyszín: aqb Project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.)

A fesztivál az osztrák Medo Art, a bécsi Iparművészeti Egyetem és az art quarter budapest együttműködéseként jött létre.

További információ itt.

Médiatámogató: Papageno 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés