bezár
 

zene

2019. 11. 17.
Vasárnap indul az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap indul az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata Vasárnap kezdődik az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a Budapest Music Centerben (BMC); az Áthallások címmel meghirdetett ciklus a klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatára fókuszál.    

A kéthavonta megvalósuló sorozat első estjének témája a dzsessz, a nyitókoncertet Ha Beethoven dzsesszelt volna... címmel rendezik meg vasárnap a BMC-ben, az esemény vendége a Sárik Péter Trió - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az első esten többek között arról lesz szó, hogy hogyan hatott a dzsessz a klasszikus zenére, és hogy mi a különbség a klasszikus és a dzsessz zongorajáték között.

Az Áthallások című, háromrészes sorozat a különböző művészeti ágak párhuzamainak bemutatásán túl, közelebbről is megvizsgálja a hasonlóságokat és különbségeket, valamint a műfajok egymásra gyakorolt hatását. A ciklus szerves része egy-egy - a másik műfajt reprezentáló - vendégművész közreműködése. A művészek szakmai titkokról mesélnek, az esteken egy közös produkció is megvalósul és a közönséget is bevonják a műsorba.

A vasárnapi koncert vendége Sárik Péter Triója (Sárik Péter - zongora, Fónay Tibor - bőgő és Gálfi Attila - dob), amely nemrégiben Beethoven- és Bartók- művek által ihletett dzsessz-CD-t jelentetett meg. Az említett szerzőkön kívül a koncerten megszólalnak még Bach, Poulenc, Grieg, Piazzolla és Gershwin művei.

Az Áthallások első évadjának további témái között van a pantomim: január 19-én Méhes Csaba vendégszereplésével rendeznek programot. Március 22-én a mesét helyezik a középpontba, Berecz András közreműködésével.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

The Lazys: Tropical Hazards (2018)
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
Kékszakállú-thriller a Bayerische Staatsoperből
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról

Más művészeti ágakról

Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
építészet

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés