bezár
 

zene

2019. 11. 17.
Vasárnap indul az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap indul az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata Vasárnap kezdődik az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a Budapest Music Centerben (BMC); az Áthallások címmel meghirdetett ciklus a klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatára fókuszál.    

A kéthavonta megvalósuló sorozat első estjének témája a dzsessz, a nyitókoncertet Ha Beethoven dzsesszelt volna... címmel rendezik meg vasárnap a BMC-ben, az esemény vendége a Sárik Péter Trió - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az első esten többek között arról lesz szó, hogy hogyan hatott a dzsessz a klasszikus zenére, és hogy mi a különbség a klasszikus és a dzsessz zongorajáték között.

Az Áthallások című, háromrészes sorozat a különböző művészeti ágak párhuzamainak bemutatásán túl, közelebbről is megvizsgálja a hasonlóságokat és különbségeket, valamint a műfajok egymásra gyakorolt hatását. A ciklus szerves része egy-egy - a másik műfajt reprezentáló - vendégművész közreműködése. A művészek szakmai titkokról mesélnek, az esteken egy közös produkció is megvalósul és a közönséget is bevonják a műsorba.

A vasárnapi koncert vendége Sárik Péter Triója (Sárik Péter - zongora, Fónay Tibor - bőgő és Gálfi Attila - dob), amely nemrégiben Beethoven- és Bartók- művek által ihletett dzsessz-CD-t jelentetett meg. Az említett szerzőkön kívül a koncerten megszólalnak még Bach, Poulenc, Grieg, Piazzolla és Gershwin művei.

Az Áthallások első évadjának további témái között van a pantomim: január 19-én Méhes Csaba vendégszereplésével rendeznek programot. Március 22-én a mesét helyezik a középpontba, Berecz András közreműködésével.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Vivaldi/Jupiter, Alpha Records, 2019.
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
Interjú Ittzés Gergely nemzetközi hírű fuvolaművésszel a siker titkairól, improvizációról és kompozícióról, általában véve zenéről
Edin Karamazov lantestje a Zeneakadémián

Más művészeti ágakról

színház

Játszma mindhalálig Játszma mindhalálig
Láthatáron Csoport: Hagyaték
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról
irodalom

Huszonegyedik #12 Huszonegyedik #12
A Másik domesztikálása
irodalom

A sellők fájdalma A sellők fájdalma
Krimírás és a nők elleni erőszak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés