bezár
 

art&design

2020. 01. 11.
Silviu Purcarete fotográfiáiból nyílik kiállítás Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Silviu Purcarete fotográfiáiból nyílik kiállítás Szegeden Silviu Purcarete világhírű rendező fotográfiáiból nyíló kiállítással, a művész Valahol Palilulában című filmjének vetítésével és az ahhoz kapcsolódó beszélgetéssel köszöntik a román kultúra napját január 15-én Szegeden.

A Purcarete világa című kiállítás a művész, a Román Kulturális Intézet, a Budapesti Nemzeti Színház és az UNITER együttműködésének eredménye. A tárlatot 2015-ben a bukaresti Nemzeti Színház előcsarnokában a romániai országos színházi fesztivál megnyitóján láthatta először a közönség.

Marina Constantinescu, a fesztivál igazgatója úgy fogalmazott, Purcarete világa "drámai, feszült, kifinomult, vonzó, költői, szenvedélyes. Tele elképesztő történetek részleteivel. Ő meglepetten és alázattal néz körül. Silviu Purcarete elbűvölő felvételei egy nagy művész történetéről suttognak nekünk egyet s mást".

A rendező által a világ minden táján készített lenyűgöző képeket Magyarországon elsőként Budapesten mutatták be, amikor Silviu Purcarete tavaly tavasszal Csehov Cseresznyéskertjét állította színpadra a Nemzeti Színházban.

A kiállítás megnyitóját Silviu Purcarete Szegeden most először bemutatott Valahol Palilulában című 2012-es filmjének vetítése követi, az összművészeti projekt pedig Király Hajnal filmesztéta által vezetett workshoppal zárul.

Kép forrása: Therme Forum

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés