bezár
 

irodalom

2020. 02. 07.
A gyerekirodalom nagykorúsítása
Prae lapszámbemutató a Kis Présházban (Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 44)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gyerekirodalom nagykorúsítása Míg pár éve sokan azon szomorkodtak, mennyire feltáratlan terület a gyerek- és ifjúságiirodalom-kutatás, és épphogy csak éledezik a gyerekirodalom-kritika, addig mára ez a helyzet szerencsésen sokat változott. A Prae új lapszámának írásai azt reprezentálják, hogy hol tart a gyerek- és ifjúsági irodalom- és illusztrációkutatás, milyen irányvonalak mentén dolgoznak a szakértők, és milyen hiányterületek, még kutatandó ágazatok merülhetnek fel.

"A gyerekirodalom nagykorúsítása" címre keresztelt új Prae-számot a témának megfelelő szépirodalmi blokkokkal gazdagítottuk, ami célkitűzéseink szerint azt is jól mutatja, hogy a kortárs magyar irodalom „felnőtt” alkotóinak a téma és poétikai megvalósításai iránti érdeklődése töretlen.

Az esten Jeney Zoltánnal, Kappanyos Andrással és Varga Emőkével a lapszám vendégszerkesztője, Szekeres Nikoletta beszélget.

Felolvasnak szerzőink: Elekes Dóra és Sopotnik Zoltán.

Az Esemény Facebook-oldala: 
https://www.facebook.com/events/2492480947530369/

A gyerekirodalom nagykorúsítása

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés