bezár
 

színház

2020. 02. 29.
Molnár Ferenccel búcsúzik a Vígszínház évadja
A darabot Zsótér Sándor rendezi
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Molnár Ferenccel búcsúzik a Vígszínház évadja Az évad utolsó bemutatójaként Molnár Ferenc A doktor úr című darabját tűzi műsorra, Zsótér Sándor rendezésében a Vígszínház szombaton.

Molnár Ferenc A doktor úr című darabja 1902-ben a Vígszínházban debütált, és óriási sikert aratott. A Vígszínház háziszerzőjének bohózata egy lipótvárosi mese. "Molnár Ferenc írói világa, briliáns mondatai, sajátos humora, utánozhatatlan karakterei már az első darabjában is nyilvánvalók: a nagyratörő ügyvéd és a minden hájjal megkent, ám mégis megnyerő szélhámos képtelen helyzetei bővelkednek szerelemben, cselszövésben és persze a félreértésektől sem mentesek" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, a darab főszereplője Dr. Sárkány, a sikeres, ám cinikus ügyvéd. Nem válogatós a kliensekben és a kliensek felhajtásában, legyen benne társa rendőr vagy tolvaj. De nem elég neki a házi jólét, a hazai dicsőség - európai hírnévre vágyik. Fesztbaum Bélát, az előadás címszereplőjét is idézik, aki szerint igazi öröm, ugyanakkor nagy kihívás egy feltörekvő, öntelt figura bőrébe bújni, láttatni gőgjét és átélni meghurcoltatását. "Igyekszem Molnár Ferenc szellemében dolgozni, tehát úgy játszani, hogy egyszerre legyen emberi és mégis mulatságos" - fogalmazott.

A Sárkánynét alakító Balázsovits Editet is idézik, aki elmondta, hogy a női főszereplő haszonélvezője férje és védence szövetségének, a helyzetkomikumok mellett ugyanakkor fel-felvillan az asszony magányossága is.

A vígjátékban többek közt Dino Benjámin, Hegyi Barbara, Józan László, Szántó Balázs, Ertl Zsombor és Rudolf Szonja játszik. A díszletet Ambrus Mária, a jelmezeket pedig Benedek Mari tervezte.

(Fotó: vigszinhaz.hu)

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Interjú Balog Dóra színésznővel tanulásról, Svájcról, útkeresésről és kulturális különbségekről
Anyaszemefénye az Újpesti Rendezvénytéren
színház

Találkozás a szabadsággal Találkozás a szabadsággal
A szökés a Vígszínházban – egy téma továbbélésének lehetőségei
színház

Hoztam is, meg nem is Hoztam is, meg nem is
Szeretett vezérünk őspremier a Szkéné Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés