bezár
 

art&design

2020. 03. 08.
II. Art and Antique kiállítás és vásár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén újra a Millenárison kerül megrendezésre a hazai műkincspiac legnagyobb rendezvénye, a kortárs és antik művészetet is felvonultató Art and Antique kiállítás és vásár 2020. március 5-8. között, a Millenáris Park B épületében. 

Az eseményhez a jelentősebb aukciósházak mellett ötven galéria csatlakozott, garantálva a lehető legváltozatosabb kínálatot, a klasszikustól a kortárs művészetig. A vásáron nemcsak műtárgyakat, vallási emlékeket, de bútorokat és egyéb múltbéli értéktárgyakat is találhatnak az érdeklődők. Ez alkalommal az esemény jótékonysági aukcióval is kiegészül, valamint bemutatásra kerül Szőke Gábor Miklós legújabb monumentális alkotása is. 

Az idei év újszerűsége, hogy olyan kortárs galériák kínálatával bővül a műtárgy-seregszemle, mint az Acb Galéria, a Viltin, a Vintage Galéria, a Godot Galéria és még sokan mások. A látogatók festmények, grafikák, bútorok, csillárok, ékszerek, numizmatikai tárgyak, órák, papír-régiségek, porcelán - és kerámiatárgyak, ritkaság-szőnyegek, textíliák és vallási tárgyak között válogathatnak. 

Az Art and Antique szervezőinek célja, hogy évről-évre minél szélesebb kínálattal jelenhessenek meg, így gyarapítva az érdeklődők körét is. Ennek érdekében sokszínű programokkal, többek között előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és tárlatvezetésekkel várják a műtárgyak és régiségek megszállottjait, illetve mindazokat, akik szeretnének bepillantást nyerni a műgyűjtés világába. A seregszemle kiemelt résztvevője az idén alapításának századik évfordulóját ünneplő BÁV, amelynek szakemberei aktív részesei lesznek a kiállítás ideje alatt zajló előadásoknak és kerekasztal-beszélgetéseknek.

A tavalyi kiállításon népszerű gigantikus arany oroszlán megalkotója, a leggyakrabban állatokat megformáló, extravagáns, indusztriális stílusáról ismert Szőke Gábor Miklós idén is egy különleges szoborral készül, amit a helyszínen csodálhat meg a nagyközönség.

A kiállítással párhuzamosan rendeznek egy jótékonysági online aukciót is, melyre a galériák jóvoltából árverezésre bocsátott tárgyakból befolyó összeg a beteg gyermekek különleges kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványt támogatja. Az online licitálásra február 20-tól nyílik lehetőség. 

A Facebook esemény itt.

További információ itt.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel

Más művészeti ágakról

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés