bezár
 

art&design

2020. 04. 28.
Letölthető babakelengyét terveztek a MOME kutatói
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Letölthető babakelengyét terveztek a MOME kutatói Az izoláció különféle helyzeteiben kívánnak segítséget nyújtani a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központ (MOME IK) szociális design kutatócsoportja által létrehozott MOME segítő pakkok, melyek közül elsőként a Baba pakk készült el.  

A Baba pakk izolációra olyan csomag, amely egy újszülött fogadásához szükséges alapvető eszközöket és információkat tartalmazza, mindezt a https://segitopakk.mome.hu weboldalról letölthető formában - közölte az egyetem hétfőn az MTI-vel. A MOME segítő pakkok izolációra olyan digitálisan letölthető csomagok, amelyek a különböző élethelyzetekhez szükséges alapvető eszközök és holmik fizikai megvalósításához tartalmaznak útmutatást és biztosítanak fontos ismereteket, információkat.

Mint a közlemény hangsúlyozza, a pakkokat és a bennük található használati útmutatókat szakemberek bevonásával állították össze. A csomagok know-how-ja a benne lévő dolgok listájától, a kommunikációs anyagokon át a csomag fizikai elrendezéséig, a tervrajzokig bárki számára letölthető, aki tenni szeretne embertársaiért.

Az első MOME segítő pakk a csecsemőgondozásra fókuszál. A doboz előképéül a MOME EcoLab által korábban fejlesztett Bódva Pakk csomag rendszere, a finn baby box kezdeményezés, illetve a karácsonyi cipősdoboz ajándékkampány szolgált. A szociális design kutatócsoport munkatársai, Fehér Bori és Csernák Janka szerint "jelen helyzetben az újszülöttek fogadásának tárgyi feltételei is akadályokba ütköznek, a személyi higiénia fontossága megnő, illetve a védőnői látogatások által biztosított fontos és nélkülözhetetlen tanácsadás is nehezített. A Baba pakk izolációra egy olyan csomag, amely az újszülött fogadásához szükséges alapvető eszközöket és információkat tartalmazza, megkönnyíti a szülés utáni első három hónapot" - idézi a közlemény a kutatókat.

A csomag a babakelengye összeállításához szükséges listán, valamint számos hasznos linken túl egy mózeskosár, babatörölköző, babamosdató kesztyű és egy csomós játék elkészítéséhez ad elkészítési útmutatót. A MOME IK szociális design kutatócsoportja már dolgozik a további pakkok tervezésén is - közölte az egyetem.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Finom kis információk nagy felháborodások helyett Finom kis információk nagy felháborodások helyett
Interjú a félig bécsi, félig budapesti Andreas Fogarasival a bécsi művészeti életről, aktuális munkákról és Magyarországhoz fűződő viszonyáról
art&design

Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem Másfajta magyar vagyok, mióta elmentem
Interjú Ősz Gábor képzőművésszel a holland kortárs képzőművészeti életről, a műgyűjtőkről és a holland-magyar intézményi különbségekről

Más művészeti ágakról

Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.
színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
Maria Sødahl: Remény
színház

Shakespeare járvány idején Shakespeare járvány idején
Gyulai Shakespeare Fesztivál 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés