bezár
 

zene

2020. 04. 28.
Virtuális múzeumi, színházi, képzőművészeti, és zenei programok a héten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virtuális múzeumi, színházi, képzőművészeti, és zenei programok a héten Virtuális múzeumi, színházi, képzőművészeti és zenei programok várják az érdeklődőket a héten - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A Néprajzi Múzeum sokszínű tematikát tartalmazó házi videósorozatot indít. A portfólió első darabja A közös víz és közös bögre, melyben Földessy Edina, az Afrika-gyűjtemény kurátora személyes élményein keresztül mesél az arab világ közösségi vízivási szokásáról és annak tárgyairól. A heti rendszerességgel megosztott videók a múzeum honlapján és Etnotube Youtube-csatornáján lesznek elérhetők, ahol számos archív felvétel és kisfilm is várja az érdeklődőket - olvasható a közleményben.

Musical csillagok népdalt énekelnek címmel bemutatóra készül a Madách Színház, a rendkívüli helyzetben a premier három egymást követő hét péntekén, május 1-jén, 8-án és 15-én lesz a teátrum honlapján, Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. Az adások 48 óráig tekinthető meg, mindegyik bemutatóban hat művész vesz részt, összesen tizennyolcan. Az előadás szereplői lesznek többek között Fonyó Barbara, Csengeri Attila és Gubik Petra színművészek. A bemutató előtt Müller Péter író, a Madách Színház dramaturgja mond bevezetőt.

Április 29-től az Újszínház Az a szép fényes nap című előadása lesz látható 48 órán keresztül online formában. Szabó Magda történelmi drámája a Vajk keresztelését megelőző nap eseményein keresztül mutatja be az ősi magyar hit és a keresztény vallás, múlt, jövő, apa fiú, egyén és nemzet érekeinek konfliktusait. Az interneten látható előadásban többek között Bicskey Lukács, Dörner György, Koncz Gábor és Kautzky Armand játszanak. A színdarabot Kerényi Imre rendezte - írja a közlemény.

A dunaújvárosi Bartók Színház támogatásáról biztosította a jövedelem nélkül maradt színészeit. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Magyarországon elsőként előleget fizet jövedelem nélkül maradt színészeinek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások időszaka alatt. "Hiszem, ha vége lesz ennek a bezártságnak, az emberek ki fognak szabadulni otthonról és a helyi szórakozási lehetőségek felé fognak fordulni" - idézi a közlemény Őze Áront, a dunaújvárosi teátrum igazgatóját.

Karanténtárlatot rendez a Kieselbach Galéria 15 kortárs festő és szobrász részvételével, a kiállítást szerdán online nyitják meg. A tárlaton kiállító művészek többek között Batykó Róbert, Bukta Imre, Czene Márta és drMáriás,valamint Király Gábor lesznek. Az érdeklődők szélesebb rétege otthonról szemlézheti a tárlatot a galéria internetes oldalán keresztül. Bővebb információk a www.kieselbach.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dirty Honey: Dirty Honey EP (2019)
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról
Interjú Vörös Szilvia énekművésszel az útjáról a győri Konzervatóriumtól a Bécsi Staatsoperig

Más művészeti ágakról

színház

Hommage à Róna Viktor Hommage à Róna Viktor
„Herceg a vasfüggöny mögött”
színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
színház

Érzelmeink labirintusában Érzelmeink labirintusában
A Tévedések vígjátéka a gyulai Tószínpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés