bezár
 

gyerek

2020. 04. 29.
Nyomozz az Országos Széchényi Könyvtár különleges ereklyéi után
Az igazi Drakulától Szent György sárkányáig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyomozz az Országos Széchényi Könyvtár különleges ereklyéi után A következő hetekben az Országos Széchényi Könyvtár egy játékos nyomozásra invitálja az érdeklődőket, melynek keretében az intézmény egy-egy értékes kincsét, muzeális könyvtári dokumentumát ismerheti meg a közönség. 

A Szent György napjától pünkösdvasárnapig, azaz április 24. és május 31. közötti időszakban, heti két alkalommal Farkas Gábor Farkas, a nemzeti könyvtár művelődéstörténész munkatársa, a Muzeális Könyvtári Dokumentumok Nyilvántartását készítő iroda vezetője rövid és színes írásokkal jelentkezik az OSZK különgyűjteményeinek felfedezéseiről az intézmény blogoldalán. A kincsek leírásához kérdések is tartoznak, amelyek megválaszolásához, egyúttal a régi szöveges emlékeink titkainak feltáráshoz a nyomozáson keresztül vezet az út. Az összefüggő, sok esetben egymással bonyolult kapcsolatban álló történetekhez a szövegben található linkek adnak majd támpontokat.

Az OSZK április 24-i, Szent György-napi bejegyzéséből Vlad Tepes vajda, avagy a Drakula valóságos tetteiről értesülhettek az olvasók. Ennek oka, hogy az Országos Széchényi Könyvtár őrzi az eredeti Drakula rémtetteiről szóló első európai nyomtatvány egyetlen ismert példányát, amely az alapító, gróf Széchényi Ferenc könyvtárából származik. A nyomozás során arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy miként kapcsolódik a leghíresebb vámpír a sárkányokhoz. 

A heti játék nyertese könyvjutalomban részesül, amely az első helyes megfejtés beküldőjét illeti. A helyes választ és a nyertes nevét az OSZK közzé fogja tenni a következő héten a saját Facebook-oldalán. A válaszokat kizárólag emailben várják a farkas.gabor@oszk.hu e-mail-címre. 

HIRDETÉS

banner

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán
gyerek

Online Könyvfesztivál a Pagonnyal
Új könyvek, új élmények

Más művészeti ágakról

art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés