bezár
 

film

2020. 05. 19.
Még lehet nevezni a Bujtor István Filmfesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Még lehet nevezni a Bujtor István Filmfesztiválra Harminckét nevezés érkezett eddig a Bujtor István Filmfesztiválra, amelynek versenyprogramjára alkotók, műhelyek, stúdiók filmjeit várják május 31-ig.

A Balázs Béla-díjas művész életművére fókuszáló eseményt augusztus 17-től 20-ig rendezik meg Balatonszemesen. A fesztivál fővédnöke Bujtor Judit, Bujtor István özvegye, a zsűri elnöke Janisch Attila érdemes művész, Balázs Béla-díjas filmrendező.

A filmes mustrára benevezett alkotások között szerepel a járványra reflektáló munka, 96 perces nagyjátékfilm, Bud Spencer és Terence Hill alakját megidéző animációs alkotás és olyan film is, amelyben az alkotók klipszerűen dolgoznak fel egy társadalmi történetet. A fesztivál fő programjai (versenyfilmek vetítése, pódiumbeszélgetések és az Ötvös Csöpi-filmek hagyományos vetítése) mellett számos zenei, gasztro- és családi esemény várja a látogatókat.

A fesztiválra május végéig amatőr, pályakezdő és profi filmesek egyaránt jelentkezhetnek. A versenyprogramba 2019. január 1-je után elkészült vagy korábbi, de még be nem mutatott fikciós rövid- és egészestés játékfilmekkel, dokumentum- és ismeretterjesztő filmekkel, animációs alkotásokkal, versfilmekkel, vagy akár otthoni körülmények között mobiltelefonnal forgatott filmmel is lehet nevezni.

Az egyes műfaji kategóriák nyertesei egymillió forintos megosztott díjazásban részesülnek, és elnyerik a Bujtor István-díjat, Árvay Zolta képzőművész alkotását, amely Bujtor István hajójának, a Tamangónak kicsinyített, aranyozott mása.

A verseny nevezési feltételei és a jelentkezési lap a www.vers.hu/bujtorfilmfesztival oldalon található.

Fotók: Magyar Fotóarchívum, hajozas.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés