bezár
 

zene

2020. 05. 20.
Szabadtéri komolyzenei minikoncerteket tartanak Zalaegerszegen
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Szabadtéri komolyzenei minikoncerteket tartanak Zalaegerszegen A #visszavárunk elnevezésű programsorozat keretében Tóth László zongoraművész 12 helyszínen tart szabadtéri komolyzenei minikoncertet május 22. és 24. között Zalaegerszegen.

A város a járvány miatt egyelőre még nem szervezhet nagyobb rendezvényeket, de az elmaradt programok helyett a minikoncertekkel szeretnének zenei élményt nyújtani a zalaegerszegieknek. A helyi kulturális intézmények az elmúlt időszakban többször is igyekeztek segíteni a városlakóknak: a Keresztury Dezső Művelődési Központ dolgozói a város minden polgárához eljuttatott maszkok készítésében és csomagolásában vettek részt, a Hevesi Sándor Színház művészei pedig a Szent Rafael kórház udvarán tartottak minikoncertet a betegeknek, és dallal mondtak köszönetet az egészségügyi intézmény dolgozóinak.

Tóth László zongoraművész, aki egyben a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője is, a hétvégi koncertsorozatról elmondta: a tulajdonában lévő zongorát a művelődési központ teherautójával szállítják majd a helyszínekre, és a jármű feldíszített platóján ad majd pénteken, szombaton és vasárnap 12 helyszínen félórás koncerteket. A parkokban, játszótereken és belső udvarokban Beethoven, Chopin és Liszt Ferenc klasszikus művei csendülnek majd fel. A koncertekkel többek között azt szeretnék üzenni, hogy visszavárják a közönséget a hangverseny- és kiállítóterem felújított épületébe.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremnek otthont adó egykori zsinagóga épületének felújítása februárban kezdődött el. A településfejlesztési program keretében elkedődött az épület rekonstrukciója, az épület alsó szintjén már elkészültek a munkákkal, nyáron pedig a felső szinten is befejeződik a festés és az orgonasípok cseréje.

Fotók: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap, kereszturyamk.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés