bezár
 

zene

2020. 05. 20.
Szabadtéri komolyzenei minikoncerteket tartanak Zalaegerszegen
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Szabadtéri komolyzenei minikoncerteket tartanak Zalaegerszegen A #visszavárunk elnevezésű programsorozat keretében Tóth László zongoraművész 12 helyszínen tart szabadtéri komolyzenei minikoncertet május 22. és 24. között Zalaegerszegen.

A város a járvány miatt egyelőre még nem szervezhet nagyobb rendezvényeket, de az elmaradt programok helyett a minikoncertekkel szeretnének zenei élményt nyújtani a zalaegerszegieknek. A helyi kulturális intézmények az elmúlt időszakban többször is igyekeztek segíteni a városlakóknak: a Keresztury Dezső Művelődési Központ dolgozói a város minden polgárához eljuttatott maszkok készítésében és csomagolásában vettek részt, a Hevesi Sándor Színház művészei pedig a Szent Rafael kórház udvarán tartottak minikoncertet a betegeknek, és dallal mondtak köszönetet az egészségügyi intézmény dolgozóinak.

Tóth László zongoraművész, aki egyben a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője is, a hétvégi koncertsorozatról elmondta: a tulajdonában lévő zongorát a művelődési központ teherautójával szállítják majd a helyszínekre, és a jármű feldíszített platóján ad majd pénteken, szombaton és vasárnap 12 helyszínen félórás koncerteket. A parkokban, játszótereken és belső udvarokban Beethoven, Chopin és Liszt Ferenc klasszikus művei csendülnek majd fel. A koncertekkel többek között azt szeretnék üzenni, hogy visszavárják a közönséget a hangverseny- és kiállítóterem felújított épületébe.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremnek otthont adó egykori zsinagóga épületének felújítása februárban kezdődött el. A településfejlesztési program keretében elkedődött az épület rekonstrukciója, az épület alsó szintjén már elkészültek a munkákkal, nyáron pedig a felső szinten is befejeződik a festés és az orgonasípok cseréje.

Fotók: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap, kereszturyamk.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról
Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
Interjú Vörös Szilvia énekművésszel az útjáról a győri Konzervatóriumtól a Bécsi Staatsoperig

Más művészeti ágakról

Interjú Jancsó Dávid vágóval karrierválasztásról, a vágó megítéléséről és a tudatosság szerepéről
színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
Interjú Hudi Lászlóval a Mozgó Ház Társulásról, munkamódszerekről, külföldi lehetőségekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés