bezár
 

irodalom

2020. 09. 30.
Hamarosan megjelenik A győri regény
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan megjelenik A győri regény A győri származású szerző eddig két novelláskötettel jelentkezett, 2009-ben a Nemmozgóval és 2012-ben a Bábelgéppel.

A közel egy évtizeden át írt és csiszolgatott terjedelmes regény – amely a címéből már sejthetően Győrött játszódik − egyaránt olvasható misztikus, szerelmes, filozofikus, drámai ugyanakkor humort sem nélkülöző regényként, miközben írójának szándéka szerint egy generációnak és a szülővárosnak állít emléket.

A könyv kíváncsian elidőz az alkotóművész és a társadalmi lény szerepeinek kérdéskörén, az emberi létezés morális alapvetésein, a lehetőségeken. A regény finom érzékenységgel ábrázolja az alkotás sajátosságait, a szerelem törékenységét, a tudat és a valóság közti viszony értelmezhetőségét.

A győri regény nagyra értékeli az intellektust, a barátságot, a reményt, és míg az egyén abszolút szabadságát helyezi univerzumának középpontjába, cselekményszerkezetével egy meglepő, sorsbéli Möbius-szalag megalkotására tesz kísérletet.

A könyv a Napkút Kiadó gondozásában 2020 októberében jelenik meg és a tervek szerint a Győri Könyvszalonon kerül bemutatásra.

Több információ a könyvről a kiadó honlapján található.

Győri regény

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Ljudmila Ulickaja: A lélek testéről, Magvető, 2020
irodalom

Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski Te meg úgy nézel ki, mint Bukowski
Fehér Enikő és Radisz Afrodité a Kis Présházban, 2020. 10. 28.
Márton László Nibelung-fordításának bemutatója a Kis Présházban

Más művészeti ágakról

A szolgálólány meséje az HBO-n
art&design

Urbánus sziklák lecsupaszítva Urbánus sziklák lecsupaszítva
Szabó Kristóf KristofLab kiállítása: Cserhalmi Luca megnyitó szövege
Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az igazi siker sokszor láthatatlan Az igazi siker sokszor láthatatlan
Interjú Kiss Tibor Noéval sikerről, a skatulyák előnyéről és hátrányáról, valamint a párbeszédről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés